MTSO’DAN ÜYELERİNE FİNANS EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO’DAN ÜYELERİNE FİNANS EĞİTİMİ


 

MTSO’da son dönemlerde artan kur riski karşısında özellikle ticari faaliyetlerini döviz ile sürdüren firmaların önümüzdeki süreçte atması gereken adımlar, alması gereken önlemlerin de anlatıldığı ‘Teoriden Pratiğe Finans Eğitim Programı’ düzenlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (MTSO) yapılan açıklamaya göre, oda tarafından yürütülmekte olan Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında Türkiye gündemini meşgul eden önemli konulardan biri olan ‘Finans’ üzerine farklı başlıklarda eğitimlerin verildiği bir eğitim programı düzenlendi. İki gün süren programın ilk gününde Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş Müdürü Dr. Nuri Sevigen, ‘Uygulamalı Risk Yönetimi: Kur ve Faiz Riski Nasıl Yönetilir?’ konulu eğitim verdi. İkinci gün ise Prestij Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Güneş, ‘Bilanço Okuma Teknikleri ve Makyajlanmış Bilanço Tespiti’ eğitimini gerekçeleştirdi. 

İlk gün eğitiminde kur riskinden korunmak için Borsa İstanbul Vadeli İşlem Opsiyon Piyasası’nın nasıl kullanılması gerektiğini gerçek örnekler ve piyasa fiyatları ile anlatan Dr. Nuri Sevigen, katılımcıların sorularını da yanıtlayarak önümüzdeki süreçte yapılması gerekenler noktasında yol gösterdi. Kur riskine karşı oluşturulabilecek stratejileri de çeşitli örnekler eşliğinde anlatan Sevigen, katılımcıların dikkatini ağırlıklı olarak Merkez Bankası’nın Vadeli İşlem Opsiyonları’na çekti. Spottan alıma göre Merkez Bankası’nın Vadeli İşlem Opsiyon Piyasası’nda yaptığı işlemlerin ihracatçılara riskin korunması noktasında daha çok finansal avantaj sağlayabileceğini vurgulayan Sevigen, bu avantajlardan mutlaka yararlanılması gerektiğini söyledi. 
Eğitimin ikinci gününde ise Dr. Mehmet Güneş, firmaların mali verilerinin güncel ekonomik gelişmeler çerçevesinde nasıl yorumlayacağını ve etkilerin nasıl olacağı konusuna değindi. Özellikle döviz pozisyon açığı olan firmaların neler yapması gerektiğine işaret eden Güneş, bu dönemde firmalara mümkün olduğu kadar döviz pozisyon açıklarını kapatmaları tavsiyesinde bulundu. Güneş, “Bu dönemde nakit akışınızı planlayarak mali yapılarınızı ve gerekiyorsa sermayenizi güçlendirmeniz büyük önem taşıyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA