BARO’DAN BALIK ÇİFTLİKLERİNE TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO’DAN BALIK ÇİFTLİKLERİNE TEPKİ


 

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Silifke Dana Adası açıklarında kurulacak olan 12 adet balık çiftliğinin ÇED raporunun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yeterli bulunmasına ve nihai kabul edilmesine tepki gösterdi.

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yazılı açıklamasında,  “Denizlerin ekolojik dengesini bozduğu ve deniz kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle pek çok ülke balık çiftliklerini kaldırırken, Muğla’dan kovulurken, bizde mantık neden ters işliyor? Herkes gider Mersin’e, biz gider tersine. Hükümetin Mersin’in cennet koylarına balık çiftliklerini, bu kadar tepkilere rağmen ısrarla kurmak istemelerindeki neden nedir? Aydıncık’ta kurulacak olan 10 adet balık çiftliği ile ilgili ÇED raporları ise 26 Eylül’de değerlendirilecek. Mersin’de turizmi öldürmek için, denizlerin ekolojik dengesini bozup denizlerdeki canlıları, çevreyi ve doğal güzelliklerimizi yok etmek için her türlü çevre felaketine sebep olacak adımları atan hükümet, bu konuda geri adım atmalı; akla, bilime ve hukuka aykırı olan olumlu ÇED raporlarını iptal etmelidir. Kentimizin geleceğini yok edecek değil, kentimizin geleceğine yön verecek adımlar atılmalıdır” diye konuştu. 

“PES ETMEYECEĞİZ”
Gerek sivil toplum örgütlerinin, gerekse yöre halkının balık çiftliklerinin kurulmasına karşı çığ gibi yağan tepkilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin Barosu olarak gerek ülkemizde, gerekse kentimizde her türlü toplumsal sorunlara ve çevre felaketlerine karşı ilk tepkiyi gösteren kurumlar arasındayız. Kentimizin geleceğine en ufak zarar verecek projelerde, her zaman sivil toplum örgütlerinin ve Mersin halkının mücadelesine destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kentimizde mantar gibi çoğalan balık çiftliklerine karşı mücadelemizden pes etmeyeceğiz” ifadesini kullandı.
Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, yöre halkının Eylül ayı sonuna kadar itiraz ve görüşlerini Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunabileceğini söyledi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA