İŞ DÜNYASINDAN AKKUYU’YA BÜYÜK İLGİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ DÜNYASINDAN AKKUYU’YA BÜYÜK İLGİ


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nin potansiyel tedarikçileri için düzenlenecek seminer ve firmalar arası ikili iş görüşmeleri programına iş dünyasının ilgisi büyük oldu. MTSO da üyelerine etkinliğe katılım çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu 

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olacak olan ve 20 milyar dolar yatırım maliyeti öngörülen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin potansiyel tedarikçileri Mersin’de buluşacak. 
Projeyi yapacak olan Rus kamu nükleer enerji şirketi Rosatom ile Akkuyu NGS Şirketi tarafından 3-5 Ekim 2018 tarihleri arasında Mersin’de potansiyel tedarikçileri için seminer ve firmalar arası ikili iş görüşmeleri programı düzenlenecek. 

MTSO’DAN ÜYELERİNE KATILIM ÇAĞRISI
Rosatom Devlet Kuruluşu ve Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından düzenlenecek seminer ve Rus - Türk firmaları arası ikili iş görüşmeleri için yaklaşık bir ay önce yapılan duyurulara iş dünyasının ilgisi büyük oldu. 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın da (MTSO) üyelerine katılım çağrısı yaptığı etkinlik ile ilgili 14 Eylül itibariyle yüksek başvuru nedeniyle kayıtlar kapatıldı. 
14 Eylül tarihi itibariyle toplam 250 katılımcı sayısına ulaşıldığı öğrenilirken, bu tarihten sonraki kayıtların yedeğe alındığı bildirildi. 
Birden fazla kayıt yapan şirketlerin, ilk yaptığı kaydın dikkate alınacağı etkinliğe yalnızca 1 şirket yetkilisi katılım sağlayabilecek.
 
SEMİNERİN VE B2B'NİN AMACI
Firmadan yapılan açıklamada seminerin ve ikili iş görüşmelerinin amacı; Akkuyu NGS inşaat projesi, projede Türk tedarikçilerin işbirliği ve katılım fırsatları ve Rosatom Devlet Kuruluşu tarafından yapılacak satın alma faaliyetlerinin özelliklerine dair farkındalığın arttırılması olarak ifade edildi.  

SEMİNER VE B2B KATILIMCILARI
Ayrıca şirket yetkilileri; Akkuyu NGS inşaatının ana aşamaları, inşaatın ilerleme süreçleri, projenin gerçekleştirilmesindeki temel modern ve güvenli teknolojiler ve teknik çözümleri ve ayrıca NGS’nin inşa edildiği bölgenin gelişimine yönelik beklentiler ile ilgili tüm katılımcıları bilgilendireceğini duyurdu. 
Seminerde özellikle; Rosatom Devlet Kuruluşu’nun satın alma sistemi ve prosedürleri, NGS tedarikçilerine ilişkin gereksinimler, Akkuyu NGS inşaatı kapsamında tedarikçiler için sağlanan özel koşullar ve imkânlar, 2018-2020 yılları için planlanan satın almalar ve tedarikçileri konuları üzerinde durulacak; satın alma sistemiyle çalışma özellikleri hakkında bilgiler verilmesi bekleniyor.
Üç gün sürecek seminerin ilk günü; Türkiye Cumhuriyeti devlet kurumları temsilcilerinin, Akkuyu NGS inşaat katılımcılarının ve Rosatom Devlet Kuruluşu’nun diğer yurt dışı proje katılımcıları konuşmalar yapılacak. İkinci ve üçüncü günler ise pratik çalışmalar gerçekleştirilecek ve projenin en önemli katılımcıları olan Akkuyu Nükleer A.Ş. ve Konzern TİTAN-2 A.Ş. ile potansiyel tedarikçiler arasında ikili (B2B) iş görüşmeleri düzenlenecek.  Üçüncü gün, ayrıca, seminer katılımcılarına özel organize edilmiş teknik tur kapsamında, Akkuyu NGS inşaat sahasını ziyaret etme imkânı sunulacak.

AKKUYU NGS KAPILARINI AÇACAK
Öte yandan yine program kapsamında 6 Ekim 2018 tarihinde santralin yapılacağı Gülnar İlçesi’nin sakinlerine yönelik; “Açık Kapı” etkinliği düzenlenecek. Bu kapsamda yüzlerce Gülnarlı gün boyunca Proje Sahasını ziyaret ederek proje hakkında bilgi alma fırsatı yakalayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA