SİLİFKE 2. EDEBİYAT FESTİVALİ SONA ERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE 2. EDEBİYAT FESTİVALİ SONA ERDİ


 

Yazarlar ile okuyucuların bir araya geldiği ve konserlerin düzenlendiği Silifke 2. Edebiyat Festivali sona erdi.

Silifke Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, festivalde kent sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği imza etkinlikleri, söyleşiler ve konserler büyük beğeni topladı. Kültür ve sanat etkinlikleriyle her geçen gün ayrı bir değer kazanan Silifke, gerçekleştirdiği festivallerle ve sosyal etkinliklerle, vatandaşların beğenisini kazanmaya devam ediyor. 

2. EDEBİYAT FESTİVALİ DOLU DOLU GEÇTİ
Edebiyat Festivalinin ikinci gününde Türkiye'nin en büyülü seslerinden Birsen Tezer sahne alırken Türk sanat müziğinden latine, cazdan popa birçok tarzı seslendirerek hayranlarına unutulmaz bir konser sundu. Festivalin final gecesinde ise muhteşem sesiyle Halk Ozanı Mazlum Çimen sahne aldı. 
Ayrıca festivalin ikinci gününde yazarlar Sinan Meydan, İsmail Saymaz, Hakan Günday ve Aslı Tohumcu söyleşileri büyük ilgi görürken son günde ise Nebil Özgentürk, Sezai Sarıoğlu ve Murat Uyurkulak gibi değerli yazarlar okuyucularıyla buluştu.
Kültür ve sanat etkinlikleriyle her akşamı dolu dolu geçen Edebiyat Festivali’nin kent sakinlerinden büyük bir ilgi gördüğünü açıklayan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Belediyemiz tarafından ikincisi gerçekleştirilen Edebiyat Festivalimiz, sanatseverlerin ve Silifke halkımızın büyük ilgisini gördü. Göksu Parkı’nda yazarlarla buluşan kitapseverler önce imza hemen ardından söyleşi etkinliğine katılarak, kültür ve sanat etkinliklerimizle buluştular. Bu güzel etkinliklerimizde kitap tanıtımlarının yanı sıra binlerce vatandaşımız, birbirinden değerli yazarlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadılar. Yazarlarımız bir taraftan kitaplarını imzalarken diğer taraftan da söyleşileriyle okuyucularına okumanın önemini ve kitapla ilgili merak edilen soruların cevaplarını yanıtladılar. Edebiyat festivalimizin hem ilçemizin tanıtımına hem de kültür alışverişimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum ’dedi.

SİLİFKE’Yİ SANAT, SPOR VE KÜLTÜR KENTİ YAPIYORUZ’
Başkan Mustafa Turgut, “Belediyemizin çalışmaları ile her geçen gün gelişen, büyüyen ve güzelleşen şehrimizde; geçmişten günümüze intikal eden tüm kültürel mirasımızı ve değerlerimizi koruyor, geliştiriyoruz. Bu değerler etrafında, sanat, spor ve kültürel etkinliklerimize ayrı bir önem veriyoruz. Yapmış olduğumuz sosyal etkinlikler, şenlikler ve festivallerle Silifke’yi hareketlendiriyor ve canlandırıyoruz. Kültür ve sanata verdiğimiz destek ve bu iki sahada geliştirdiğimiz birçok proje ile artık Silifke, kültür üreten ve bunu geleceğe aktaran önemli bir birikime kavuşmuş olacaktır. Edebiyat Festivalimizde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA