BİLİŞİM SEKTÖRÜNE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ KAZANDIRILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİLİŞİM SEKTÖRÜNE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ KAZANDIRILACAK


 

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü ile Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren bir firma arasında imzalanan ’İşbaşı Eğitim Programı’ sözleşmesi ile bilişim sektörüne nitelikli personel kazandırılmasının hedeflendiği bildirildi.

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Milli İstihdam Seferberliği' kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap veren programların yürütülmesine devam edildiği, dijital dönüşüme yönelik nitelikli işgücünün yetiştirilmesi konusunda Mersin’de bir ilke imza atıldığı kaydedildi. 

Bu çerçevede, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde, Mersin Üniversitesi bünyesinde bulunan Teknopark işletmelerinden e-Pati Bilişim Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti. ile 'İşbaşı Eğitim Programı' sözleşmesinin imzalandığı ifade edildi. 
İmza töreninde konuşan İŞKUR Mersin İl Müdürü Mustafa Kutlu, geleceğin meslekleri kapsamında başlatılan 'İşbaşı Eğitim Programı'nın, bilişim sektörüne nitelikli işgücü yetiştirmede önemli olduğunu söyledi. Bu anlamda Mersin'de bir ilke imza atıldığı kaydeden Kutlu, bilişim sektörüne nitelikli işgücü yetiştirmede gerekli tüm desteğin sağlanacağını ve geleceğin meslekleri kapsamında başlatılan programın yaygınlaşması için çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA