YERLİ CAM ÜRETİCİLERİ GURURLANDIRIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YERLİ CAM ÜRETİCİLERİ GURURLANDIRIYOR


 

Mersin’de faaliyet gösteren mimarlık ve inşaat dünyasına yeni geliştirilen cam ürünleri tanıtıldı. Toplantıda konuşan Salt Cam ortaklarından Mekin Merter Salt, “Türkiye’nin Avrupa’da at koşturduğu sektörlerden birisi de cam sektörüdür” diyerek gururlandırdı.

SONER AYDIN
Türkiye’nin en büyük yapı malzemesi cam üreticilerinden biri olan Salt Cam ile Şişecam Düz Cam Grubu tarafından ortaklaşa organize edilen kahvaltılı toplantıda mimarlık ve inşaat dünyasına iç cephe ve dış cephe için geliştirilen yeni cam ürünleri tanıtıldı. Bir otelde düzenlenen etkinliğe, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ömer Sakar, İç Mimarlar Odası Mersin İl Temsilcisi Kemal Burçin Köksal, şirket yöneticileri, mimarlar ve içmimarlar katıldı. Etkinlik Salt Cam Şirket Ortaklarından Metin Salt’ın yaptığı açılış ve teşekkür konuşması ile başladı. Hemen akabinde Şişecam Düzcam Grup Ürün Müdürü Esra Aydınoğlu, firma olarak ürettikleri dış cephe ile enerji tasarruflu cam ürünleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra FGI Ürün Yöneticisi Müzeyyen Bitiş Abik ise dijital renkli baskı yöntemiyle yapılan yeni iç cephe ve dış cephe cam ürünlerini anlattı. Sunumlar sırasında, enerji tasarruflu, ses geçirmeyen, renkli baskılı cam ürünleri uygulamalı olarak katılımcılara anlatılırken, mimarlar ve iç mimarlar için geliştirilen akıllı telefon uygulamaları da tanıtıldı.  
“CAM BİR YAPI MALZEMESİ OLARAK MÜCİZEDİR”
Şişecam Düzcam Grup Pazarlama Müdürü Tansu Kumru, camın yapı malzemeleri için şeffaf bir mucize olduğunu söyledi. Camın işyerlerine sağladığı gün ışığı özelliği ile insanlar üzerindeki psikolojik etkilerine değinen Kumru, “Cam şeffaflık özelliğiyle bizim gün ışığından maksimum yararlanmamızı sağlıyor. Bu konuda dünyada çok ciddi araştırmalar yapılıyor. Örneğin gün ışığını daha çok alan; hastane odalarında hastaların çok daha çabuk iyileştiği ve ilaç ihtiyacının azaldığı, sınıflarda öğrencilerin çok daha başarılı olduğu, işyerlerinde çalışma performansının olumlu etkilendiği, mağazalarda satışların artığı ortaya çıkmış. Bu yüzden biz Şişecam olarak insanların daha başarılı, sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlayan bu ürünü büyük bir azim ve dikkatle üretiyoruz. 83 yıldır bugün 13 ülkede ürünlerimiz kullanılıyor. 44 adet üretim tesisimizde ürettiğimiz ürünleri 154 adet ülkeye satıyoruz ve bunu 21 personelimizin emeği ile başarıyoruz” dedi.
“AVRUPADAKİ FİRMALARDAN FAZLAMIZ VAR EKSİĞİMİZ YOK”
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Salt Cam Şirketler Grubu ortaklarından İş insanı Mekin Merter Salt ise şirket geçmişi hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı. Mersin’de cam sektöründe birçok teknik üretim donanımını ilk olarak kendilerinin kente kazandırdıklarını ifade eden Salt, son 10 yıldır da Avrupa standardında kurşungeçirmez cam üretimi yaptıklarını hatırlattı. Ayrıca yerli cam üreticilerinin Avrupa sektöründe başarılı çalışmalara imza attığı bilgisine veren Salt, “Bizim Avrupa’daki firmalardan fazlamız var eksiğimiz yok. Türkiye’nin Avrupa’da at koşturduğu sektörlerden birisi de cam sektörüdür. Salt Cam olarak 4 bin metrekare alanda Mersin’e cam işleme hizmeti sağlıyoruz” diye konuştu.
“MERSİNE DIŞARIDAN CAM GETİRTMEK HEM PAHALI HEM DE RİSKLİ”
Mersin’de devasa bir alanda bir yapı malzemesi olarak cam işleme alanında hizmet verdiklerini söyleyen Salt, bazı firmaların cam ihtiyacını daha yüksek miktarla şehir dışından karşıladığını ifade etti. Cam ürünlerinin çok hassas olduğunu ve taşıma işlemleri sırasında zarar gördüğünü ifade eden Salt, Mersin’de faaliyet gösteren mimar, iç mimarlara yaşadığı bir örnek üzerinden seslenerek şunları söyledi: “Mersin’de bir mağaza projesi yapılırken, dışarıdan mimarlar geliyor, alüminyum ve cam ihtiyacını bizden haberleri olmadığı için İstanbul’dan karşılıyorlar. Ama bu malzemelerin bir bölümü taşıma işlemleri sırasında ve yolda çiziliyor ve kırılıyor daha sonra eksik olan camı tedarik edecek yer arıyorlar. Sonra sora sora bize geldiler ve ‘Biz Mersin’de böyle bir tesisin olduğunu bilmiyorduk, eğer sizi bilseydik biz bu camı İstanbul’dan getirtmezdik’ dediler. Şehrimizde dışarıdan gelen mimar ve iç mimar arkadaşlarımız bizi bilmiyor ama şehrimizdeki arkadaşlarımızın bilgilenmesi açısından bu etkinliği organize ettik. Buradan mimar ve iç mimar arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bizim tesislerimiz Organize Sanayi Bölgesinde yer alıyor. Biz Mersin’de cama her türlü işlemi yapabilecek donanıma sahibiz.”
“MERSİN’DE AVRUPA STANDARTLARINDA GÜVENLİK CAMI ÜRETİYORUZ”
Salt Cam olarak uluslararası standartlarda sertifikalı kurşungeçirmez cam üretimi yaptıklarını kaydeden Salt, güvenlik amacıyla kullanılan cam ürünleri hakkında bilgi vererek “Biz NATO standartlarında kullanılan silahlara karşı dayanıklı kurşungeçirmez cam üretimi gerçekleştiriyoruz. 7,65 kalibrelik tabanca mermisini durduranından 50 kalibrelik ağır silah mermisini durduran camlar üretiyoruz” dedi.
“PAHALI MERMERLER YERİNE RENKLİ BASKILI CAMLAR TERCİH EDİLİYOR”
Dijital renkli baskılı cam ürünleri hakkında bilgi veren Salt, “Camın üzerine çok canlı renkler basabiliyoruz. Bu yöntemle inşaatlarda çok pahalı mermerler kullanmaya gerek kalmıyor. Çünkü bazı mermerler var ve bu mermerlerin metrekaresi 250 dolardan başlıyor. Diğer bir avantaj olarak camları 2,5 metreye 4 metre olarak mermer kesimlerinden daha büyük boyutlara basabiliyoruz.  Ayrıca bu ürünler şeffaf olduğu için arkasına ışık verdiğinde çok güzel bir görüntü yakalayabiliyorsunuz. Bu renk baskılı ürünlerimiz artık dış cephede mermerin yerine de kullanıyor. Baskıda seramik tabanlı bir boya kullanıldığı için en az 25 yıllık bir garanti sağlıyor. Dış cephede hiçbir şekilde bu boyalar solmuyor, silinmiyor ve çizilmiyor.  Örneğin Salt Cam'ın OSB'deki tesisinin cephesinde Mersin'in denizden görünüşünün manzarası var. O cephe 9 metreye 16 metredir. Böyle büyük bir cepheye Mersin'in denizden görünüşünü işledik. Bu boyalı camlar dış cephelerde rahatlıkla uygulanabilir” diye konuştu.
Toplantı organizasyonda yer alan ve sunum yapan firma yetkililerine plaket takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA