VALİ SU, ERDEMLİ VE SİLİFKE’DE İNCELEMELERDE BULUNDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ SU, ERDEMLİ VE SİLİFKE’DE İNCELEMELERDE BULUNDU


 

Vali Ali İhsan Su, Erdemli ve Silifke ilçelerine geçerek çeşitli incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; ilk olarak Erdemli ilçesine geçen Vali Su, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Kızkalesi Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Vali Ali İhsan Su, burada Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) İl Müdürü Oğuz Kaymaz ve Kız Kalesi Öğrenci Yurdu Müdür Vekili Ayşe Şimşek tarafından karşılandı.

Ziyaretine yurt binasını gezerek başlayan Vali Su, yerleşkede bulunan yaşam alanları, sosyal alanlar ve hizmet binasının durumu ile ilgili Yurt-Kur İl Müdürü Oğuz Kaymaz’dan bilgi aldı.
Bire bir sohbet ettiği ve taleplerini dinlediği öğrencilerle de yakından ilgilenen Vali Ali İhsan Su, gençlere kendilerini iyi yetiştirmeleri ve geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.
Kız Kalesi Öğrenci Yurdu’nun ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Kampüsü Deniz Bilimleri Enstitüsü’ne geçen Vali Su, burada enstitü hizmet binası önünde Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile Enstitü Müdürü Doç. Dr. Barış Salihoğlu ve yetkililer tarafından karşılandı.
Burada yürütülen çalışmalar ve deniz canlıları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Ali İhsan Su, daha sonra Kumkuyu Marina’daki enstitüye ait "Bilim 2" araştırma gemisini gezerek, incelemelerde bulundu.
Erdemli İlçesindeki incelemelerinin ardından Silifke İlçesine geçen Vali Su, burada 2 bin 500 yıllık Uzuncaburç Antik Kenti’ni ziyaret etti. Günümüze kadar korunan binlerce yıllık tapınak, kilise ve anıt mezarların yer aldığı antik kentte devam eden restorasyon ve rölöve çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Su, gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Silifke ilçesindeki inceleme programı yakın zamanda restorasyon çalışmalarına başlanacak Roma Yolu’nun incelenmesiyle sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA