“KARŞISINDA DURACAĞIZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KARŞISINDA DURACAĞIZ!”


 

Eğitim-Sen Mersin Şube Sekreteri Usluoğlu, karma eğitimi ortadan kaldırmaya yönelik adımların karşısında duracaklarını söyledi.

SONER AYDIN
 
Eğitim-Sen Mersin Şubesi, Pazartesi günü başlayan yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte yeni sorunların da ortaya çıktığını kamuoyu ile paylaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Sekreteri İsmail Usluoğlu, özellikle karma eğitimin ortadan kaldırılmasına yönelik uygulamalara tepki gösterdi. 
 
“ÇAĞ DIŞI BİR UYGULAMA”
2018-2019 eğitim öğretim yılı, başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere tüm eğitim emekçileri ve veliler için çözüm bekleyen sorunların gölgesinde, her zamankinden daha zor koşullarda açıldığını dile getiren Eğitim-Sen Şube Sekreteri Usluoğlu, karma eğitim tartışmalarını değerlendirdi. Karma eğitim tartışmalarının bilinçli ve kasıtlı olarak ortaya atıldığını kaydeden Usluoğlu, “Eğitim git gide dünyadaki olumlu uygulamalar baz alınarak değil, tam tersine daha çağ dışı biçimde yapılandırılmaktadır. Karma eğitim farklı cinsler, farklı kimlikler arasındaki iletişimi güçlendiren, insanı daha sosyal hale getiren bir uygulama. Dolayısıyla karma eğitim, eğitimin vazgeçilmez bir uygulamasıdır. Biz karma eğitimin ortadan kaldırılmasına yönelik bütün adımların karşısında duracağız” dedi.
 
“AÇIKTA KALAN ÖĞRENCİLER İMAM HATİP OKULLARINA GİTMEK ZORUNDA BIRAKILIYOR”
Bu yıl ilk kez uygulanan liselere giriş sistemi sonucu hiçbir okula yerleşemeyen binlerce öğrencinin meslek liselerine ya da İmam Hatip Liseleri’ne gitmek zorunda bırakıldığını savunan Usluoğlu, “Siyasi iktidarın yetkilileri yeni sistemi anlatırken hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını ve her öğrencinin istediği okula gideceğini ifade etmişti. Ama biz sınav sistemindeki değişiklik nedeniyle bunun böyle olmayacağını daha önce de ifade etmiştik. Hiç ihtiyaç yok iken İmam Hatip Okulları sayısı şişirildi. Dolayısıyla bu çocuklarımız istediği okula gitmek yerine meslek liselerine ya da İmam Hatip Liseleri’ne gitmek zorunda bırakılıyor.  Bu sorunun takipçisi olacağız. Özellikle velilerin bu konuda çok sayıda şikayeti var” diye konuştu.
  
“EĞİTİMDEKİ SORUNLAR İÇİN ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR”
Yeni eğitim öğretim yılının aynı zamanda yeni bir bakanla açıldığını anımsatan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Usluoğlu şunları söyledi: “Her ne kadar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve geldiği günlerdeki açıklamalarıyla toplumun farklı kesimlerinin dikkatini çekmişse de, eğitim alanında yıllardır izlenen yanlış politikalarda köklü bir değişikliğe gidilmeyeceği daha çok açığa çıkmaktadır. Eğitim sisteminde yıllardır yaşanan ve katlanarak artan sorunlar, MEB’in yayımladığı örgün eğitim istatistiklerine çeşitli yönleriyle yansımış bulunmaktadır. Açıklanan resmi veriler, eğitimin içler acısı durumunu gözler önüne sermekte, MEB’in eğitimin yapısal sorunlarına yönelik somut ve çözüme dayalı politikalar geliştirmek gibi bir amacının olmadığı görülmektedir. Okulların eğitim kurumu olmaktan adım adım uzaklaştırıldığı, öğrencilerin yarış atı gibi sınavdan sınava koşturulduğu, öğretmenlerin mülakat sınavı ile sözleşmeli istihdam edilerek esnek, güvencesiz ve angarya çalışmaya zorlandığı, siyasal kadrolaşmanın arttığı, eğitimde farklı dil ve kimliklerin dışlandığı, eğitimin zaten sorunlu olan niteliğinin daha da kötüleştiği bir eğitim sisteminin ülkemize ve çocuklarımıza olumlu bir katkı yapması mümkün değildir. Eğitimde siyasal kadrolaşma uygulamalarının yukarıdan aşağıya doğru organize bir şekilde gerçekleştirilmesi, okullarda yaşanan şiddetin artması, eğitim emekçilerine yönelik çeşitli saldırı ve tehditlerin (ihraç, açığa alma, sürgün vb.) sürmesi gibi uygulamalar, tıpkı ülke genelinde olduğu gibi, okullarımızın ve üniversitelerin fiilen kışla ya da cezaevi haline getirilmesine neden olmuştur. Okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim yatırımlarına, ders kitaplarının hazırlanmasından eğitim yöneticilerinin belirlenmesine, sınıf mevcutlarından eğitimin laik, bilimsel ilkeler doğrultusunda verilmesine kadar her alanda eğitimin demokratik ve kamusal yönünün geliştirilmesine özen gösterilmelidir. Derslik, okul, öğretmen açıklarından eğitimin genel bütçe içindeki payına kadar, eğitimin hemen her alanında köklü bir değişime gereksinim vardır. Kamusal, parasız, demokratik, nitelikli, bilimsel ve anadilinde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması için somut adımlar atılmalı, eğitimde ticarileştirme ve eğitimi dinselleştirme adımlarına derhal son verilmelidir. Her geçen gün daha fazla piyasa ilişkileri içine çekilen, okul öncesinden üniversiteye kadar bilimin değil, dini inanç sömürüsünün referans alındığı bir eğitim sisteminde eğitim ve bilim emekçilerinin, öğrenci ve velilerle birlikte kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkı için mücadelemizi arttırarak sürdüreceğimiz bilinmelidir.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA