“İŞÇİLERE ‘KÖLESİNİZ’ MESAJI VERİYORLAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İŞÇİLERE ‘KÖLESİNİZ’ MESAJI VERİYORLAR”


 

Ağır iş koşullarına tepki için direnişe geçen İstanbul 3’üncü havalimanı işçilerine destek açıklaması yapan Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, hükümete ise sert sözlerle yüklenerek “Türkiye’nin tüm işçi ve emekçilerine kölesiniz diyorlar” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

İş cinayetlerine ve ağır iş koşullarına karşı direniş başlatan İstanbul 3’üncü Havalimanı işçilerine, DİSK’e bağlı Genel İş Mersin Şubesi’nden destek geldi. Özgür Çocuk Parkında bir araya gelerek havalimanı işçilerine destek açıklaması yapan emekçiler, ayrıca grev kararının alınmasının ardından güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen müdahaleyi kınadı. İşçilere, CHP Eski Miletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, SES Mersin Şube Eşbaşkanları Özge Göncü ile Yılmaz Bozkurt da destek verdi. Burada işçiler adına basın açıklaması yapan DİSK’e bağlı Genel – İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “AKP iktidarı köle değiliz diyen havalimanı işçilerini gözaltına alarak, Türkiye’nin tüm işçi ve emekçilerine ‘hayır kölesiniz’ yanıtı vermiştir.

“3-5 ŞİRKET İŞÇİLERİN SAĞLIĞINDAN DAHA MI ÖNEMLİ?”

Ağır iş koşullarına ve yaşanan iş kazalarının artması üzerine direnişe geçen havalimanı işçilerine yönelik olarak gerçekleştirilen gözaltı operasyonunda 500 işçinin gözaltına alınmasını kınayan Göksoy, “Soruyoruz, işçilerin ‘İş kazalarına karşı önlemler alınsın, yatakhaneler-banyolar temiz olsun, tahtakurusu sorunu çözülsün, maaşlar elden verilmesin, SGK ve vergi hırsızlığı yapılmasın, ücretler zamanında ödensin’ taleplerini karşılanamayacak talepler olarak görüp işçilere saldırı emrini veren irade kimdir? Hukuk dışı ve insanlık dışı 18’inci yüzyıl çalışma koşulları sona erdirmek yerine işçilerin üzerine kolluk gücü gönderilmesi, işverenler ile ülkeyi yönetenlerin ortaklığının açık bir itirafıdır. Jandarma karakollarının önündeki taşeron şirket imzalı gözaltı araçları bu düzenin sembolü olarak tarihe geçmiştir. Belli ki devletin birçok ihalesinin torpillisi olan, vergileri sıfırlanan, doğayı yok eden, emeği yok eden, emeği yok sayan projeleriyle bilinen, millete yönelik küfürleriyle namlaşan 3-5 şirketin güvenliği, işçilerin iş güvenliğinden, sağlığından, yaşamından önemlidir” dedi.

“TÜM İŞÇİ VE EMEKÇİLERİNE ‘KÖLESİNİZ’ YANITI VERDİLER”

Sözlerinin devamında AKP Hükümetine sert sözlerle yüklenen Göksoy, “AKP iktidarı köle değiliz diyen havalimanı işçilerini gözaltına alarak, Türkiye’nin tüm işçi ve emekçilerine ‘hayır kölesiniz’ yanıtı vermiştir. İnsanlık dışı çalışma koşullarını, devletin zor aygıtları kullanılarak dayatanlar bilsin ki 29 Ekim’de bir siyasi gösteri ile açmak istedikleri havalimanı, doğa katliamıyla, işçi ölümleriyle, haklı taleplerin zor kullanılarak ezilmek istenmesiyle, yandaşları zengin eden döviz üzerinden döviz üzerinden garantili sözleşmelerle anılacaktır. Bu kara lekelerin daha da büyümemesi için gözaltına alınan işçiler derhal serbest bırakılmalı işçilerin tüm talepleri karşılanmalıdır” diye konuştu.

İŞ CİNAYETLERİ ÇÖZÜLSÜN

Son olarak taleplerini aktaran Göksoy, şu ifadeleri kullandı. “Habersiz şekilde işten atılanlar işe iade edilsin. Servis sorunu çözülsün. Yatakhane lavabo banyo temizlikleri düzenli olarak yapılsın, tahtakurusu sorunu çözülsün. Maaşların tamamı hesaba yatırılsın, elden maaş ödemesi yapılmasın. Geçmişe dönük ödenmeyen ücretler ödensin. 6 aydır maaşları yatırılmayan işçilerin ödemeleri yapılsın. İş cinayetleri çözülsün. Revir personeli işçilerle ilgilensin, gerekli sağlık malzemelerinin temini sağlansın, işçilere dönük aşağılayıcı muamele engellensin. İşçi ve formenler aynı yemekhanede yemek yesin. Sorunlara sebep olan İGA yetkilileri görevden alınsın. Bayram ikramiyesi verilsin. Serviste geçen süre mesai olarak verilsin. Bu taleplerin kabul edildiği basın karşısında okunsun.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA