GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURULARI İŞKUR’A YAPILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURULARI İŞKUR’A YAPILACAK


 

Mersin’deki okullarda 291 özel güvenlik elemanının istihdamına yönelik Toplum Yararına Program (TYP) başvurularının başladığı bildirildi.

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında okullar ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesine yönelik işbirliği protokolü çerçevesinde, güvenlik konusunda 291 kişiye yönelik Toplum Yararına Program için başvurular alınmaya başladı. 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 'MEB’e Bağlı Resmi Okullarda Öğrencilerin Daha Güvenli Bir Ortamda Eğitim Almalarını Sağlamaya Yönelik Güvenlik Hizmetleri' konusunda düzenlenecek olan program 1 Ekim 2018 tarihinde başlayıp, 28 Haziran 2019 tarihinde son bulacak. Güvenlik konulu TYP başvuruları, 21 Eylül 2018 Cuma günü sona erecek. 
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, Toplum Yararına Programların uzun süre iş hayatından uzak kalmış kişilerin yeniden çalışma hayatının içine adapte edilmesi yönünden büyük önem taşıdığını belirtti. Kutlu, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda temizlik konulu Toplum Yararına Programların yanına, yine Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların ve çevresinin güvenliğini sağlamaya yönelik Toplum Yararına Programın başlatılmasıyla birlikte 291 kişiye daha istihdam sağlanacağını kaydetti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA