SAHADA KAZANIP MASADA KAYBEDİYORLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHADA KAZANIP MASADA KAYBEDİYORLAR


 

Ligin ilk 2 haftasında ikide 2 yaparak hanesine 6 puan yazdıran Mersin İdman Yurdu, FIFA’dan gelen eksi 6 puan silme cezası ile başa döndü!

ALİ ŞANLI

55 yıl sonra mücadele ettiği Süper Amatör Lig’e -3 puan ile başlayan Mersin İdman Yurdu’na, 6 puan daha silme cezası geldi. Bir önceki yönetimin Spas Delev ve Danilo Bueno’nun yetiştirme ücretlerini ödenmemesi nedeniyle gelen cezalar camiayı üzerken, yeni yönetimin diğer alacaklılar ile anlaşmada önemli mesafe kat etmesi moralleri yükseltti.

HALA KULÜPLE UĞRAŞANLAR VAR

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin İdman Yurdu Başkanvekili Şevket Varan, kulübün önünün dört bir yandan kesilmeye çalışıldığını söyledi. Varan, “Kulübümüze toplamda uygulanacak 9 puan silme cezamız var. Bu cezalar normalde geçen sezon bizim puanımızdan düşürülmüştü fakat bir kısmı lig bitiminden sonra uygulandığı için itiraz edilmiş ve bu sezona devredilmiş durumda. Bu silinecek puanlardan 3 puan bize tebliğ edildi fakat kalan 6 puan henüz tebliğ edilmedi. Ancak kulübümüze gelecek cezalara altın madeni bulmuşçasına sevinen insanlar var. Onlar felaket tellalı gibi her yere bilgi dağıtıyorlar. 2 maçta alınan 6 puan ve oluşan birlik beraberlik herkesi rahatsız etmiş. Takımımızın sahipsiz olmadığını ,takıma verilecek zararlar karşısında susmayacağımızı daha önce belirtmiştik. Aynı tutumlar devam ederse tepkimizin çığ gibi büyüyeceğinin bilinmesini isterim” dedi.

ALACAKLILARLA UZLAŞMA SAĞLANIYOR

Ödemelerle ilgili de bilgi veren Başkanvekili Varan, FIFA'daki dosyalar üzerinde çalışmalarının sürdüğünü, eski kaleci Sehic ile olan Cas’daki davayı kazandıklarını kaydetit. Sehic’in itiraz hakkını kullanmaması ile 230 bin Avro borcun kapandığını açıklayan Şevket Varan, “Marko Futacs'dan 6 puan silme ve transfer yasağı cezası vardı, kendisiyle konuşup anlaştık. Bize 6 ay süre verdi. Bu süreçte kendisine 6 ayda bir 5 bir Avro ödeyeceğiz İvan de Souza da takımımız lige çıkana kadar bize herhangi bir ceza göndermeyecek, puan silme ile ilgili işlem yapmayacak. Diğer oyuncular ve kulüplerine de takımımızın durumunu anlatan bir yazı gönderdik ve takımımız profesyonel lige tekrardan ulaşana kadar süre istedik. Çoğundan olumlu dönüşler aldık. Biz yönetimi devraldıktan sonra herhangi bir puan cezası gelmedi; gelmemesi için de çabalıyoruz. Borç sildirme konusu çok hassas bir konu. Bu konuda yerli oyuncularımızın çoğundan sözler aldık. Ayrıca 2 yabancı oyuncumuzun oturum izinlerini aldık. Federasyona başvurularını yaptık. FIFA'dan yazılarının gelmesini bekliyoruz.

“TFF İLE YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK”

Bütün bunların yanı sıra TFF'de çok garip şeyler oluyor. Takımımızla ilgili her olumsuz şey jet hızında işliyor. İtiraz ediyoruz 6 ay sürmesi gereken yazışmalar 1 ay içinde sonuçlanıyor. Sezon başındaki küme düşürülme olayı zaten tam bir facia. Tamımız bir sezonda 2 küme birden düşürülmüştü. Bu konuda da ilerleyen günlerde TFF ile tekrardan görüşeceğiz. Şu aşamada şevkimizi kırmak adına çalışmalar mevcut. Özellikle puan silme konusu üzerinden önümüz kesilmeye çalışılmakta, moral bozmak için uğraşılmakta. Bunlarla ilgili kimseye pabuç bırakmayacağımızı, her şeyle ilgilendiğimizin bilinmesini isterim. Geçmiş dönemden örnek verecek olursak bu takımın sadece 300 Avro için bile puanı silinmiş, gerisini kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

BAZI GAZETECİLERE VEFASIZLIK TEPKİSİ

Varan’ın, takımın yalnız bırakılmasına yönelik eleştirilerinden gazeteciler de nasibini aldı. İki hafta önce deplasman maçında 55 yıl sonra Amatör Küme maçına çıktıklarını ve ilk maçta seyirci rekoru kırdıklarını anımsatan Şevket Varan, “İkinci maçımızda da PTT Ligi’nde bile toplanamayan taraftar ve birliktelik vardı ancak yerel basından bazı arkadaşlar takımı yalnız bıraktılar. Ama bir gün sonra Toroslar - Meski maçında Büyükşehir belediye başkanlığı için adaylığı açıklanan Hamit Tuna’yı görmek için bir saat önceden nöbet tutulmuştu. Vefasızlık olur ama bu kadarı ayıp. Bu şehrin en büyük takımı ve camiası Mersin İdman Yurdu'dur. Taraftarımız 2 haftadır zaten bunu taraflı tarafsız herkese ispatlamıştır. Moral bozmaya gerek yok. Tam gaz devam” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA