KANALİZASYON DEŞARJI DERELERE VERİLMİŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KANALİZASYON DEŞARJI DERELERE VERİLMİŞ!


 

Mersin’de geçtiğimiz yıl üzeri açıldıktan sonra kapatılmayan Çavuşlu Deresi için DSİ’yi suçlayan Başkan Kocamaz’a DSİ’den yanıt geldi. Yanıtta, “DSİ’den herhangi bir görüş ve müsaade alınmaksızın, kanalizasyon deşarjı derelere verilmiş” ifadeleri kullanıldı.

SONER AYDIN

Mersin’de her yağışta tehlike yaratan derelerin sorumluluğu ile ilgili tartışma büyüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz yıl üzeri açıldıktan sonra bir türlü kapatılmayan Çavuşlu Deresi ile ilgili Devlet Su İşleri’ne (DSİ) yüklenmiş “DSİ derelerin üzerinin mutlaka açılması gerektiğini ifade etti, hatta bizi zorladı. Biz de Şubat ayında Çavuşlu Deresi’nin üzerini Siteler Mahallesi’nin oradan açtık. ‘Hemen biz ihalesini yapacağız’ dediler ama o günden buyana hala çalışma başlatılmadı, karınca hızı ile bir çalışma var. Vatandaş da suçu bize atıyor. Sanki biz burada bir kumpasa geldik. Çünkü tehlikede arz ediyor. Bu konuda sıkıntılarımız had safhada” ifadelerini kullanmıştı. 

DSİ: “BÜYÜKŞEHİRİN UYGULAMALARI ÇALIŞMALARIMIZI GECİKTİRDİ”
Başkan Kocamaz’ın açıklamalarına DSİ’den yanıt gecikmedi. DSİ’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Mersin’de 2016 yılının Aralık ayında su taşkınları ile meydana gelen maddi zararlar ve telafisi mümkün olmayan üzücü ölüm vakaları sonrası Mersin Valiliği başkanlığında kriz masasında da gündeme gelen Yalınayak ve Çavuşlu derelerinin taşkınlarının sebep sonuç analizinde, gazete haberinde de yer aldığı üzere 37 yıldır derenin üstünün kapalı olması sebebiyle biriken rusubatın temizliğinin yapılamaması yaşanan hadisenin en temel sebebi olarak görülmüştür. Buna istinaden halkın aynı sorunlar ile karşı karşıya kalmasını engellemek için Başbakanlığın 2006/27 ve 2010/5 sayılı Genelgelerinde de belirtildiği üzere derelerin üzerinin kapatılamayacağı ve açılması karara bağlanmıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce 2017 yılının Aralık ayında Çavuşlu deresinin ilk etapta 1220 metrelik kısmının üstü açılmış, 2018 yılının Ocak ayında ise üzeri açılan kesimin DSİ olarak ihalesi gerçekleştirilmiş ve çalışmalara hemen başlanmıştır. Ancak, derelerin şehir merkezinden geçiyor olmasına bağlı olarak geçmiş yıllarda, DSİ’den herhangi bir görüş ve müsaade alınmaksızın, kanalizasyon deşarjı derelere verilmiş, derelerin duvar dibinden Yüksek Gerilim Hatları, Fiberoptik - iletişim hatları ve doğalgaz boruları herhangi bir plana projeye ve haritaya bağlanmadan geçirilmiştir.  İhale sonrası hemen başlanan ıslah çalışmalarında yapılan duvar imalatlarında herhangi bir plana projeye ve haritaya bağlanmadan geçirilen hatların deplasesi tehlike arz ettiğinden ilgili kurumların gözetimi ve müşterek çalışması ile ıslah çalışmaların yürütülmesi işin hızlı ilerlemesine engel teşkil etmektedir.  İşin bitiş tarihi 2019 yılı Eylül ayı olmasına rağmen bahsedildiği gibi çalışmalara iş programına uygun olarak devam edilmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA