HAMİT TUNA “BİRÇOK KİŞİ BİZİMLE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAMİT TUNA “BİRÇOK KİŞİ BİZİMLE”


 

MHP’li Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna, ekip anlamında sıkıntı yaşamayacaklarını söyleyerek, “Birçok arkadaşımızın bizimle birlikte yol yürümeye, bizim birlikte siyaset yapama teveccühü var” diyerek, ekip sorunu yaşamayacağını söyledi.

SONER AYDIN 

MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, adaylığının ardından ilk kez basının karşısına çıktı. Basının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Başkan adayı Tuna, ekip anlamında sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. Halen Toroslar Belediye Başkanı görevini de yürüten Tuna, “Ekip anlamında sıkıntımız yok. Birçok arkadaşımızın bizimle birlikte yol yürümeye, bizim birlikte siyaset yapamaya teveccühü var. 
Bu milletin derdini biliyoruz. Derman orman olma noktasında adımlar atacağız” diye konuştu.

“MERSİN’DE HUZURU TESİS EDECEĞİZ”
Kentteki temasları çerçevesinde Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Başkan Tuna, 2014’te verilmeyen görevin 2019’da verildiğini belirterek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2002’de milletvekili adayı olduğunu ancak barajı geçemediğini ardından 2004’te Toroslar Belediye Başkanı olduğunu anımsatan Büyükşehir adayı Tuna, “3 dönem Toroslar’da belediye başkanlığı yaptım. 2014’te 3 arkadaş olarak Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduk. Tarsus Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a bu görev verildi. Genel merkezimiz bizi nerde işaret ederse orada görev alırız. 2014’te nefsi kaygılarımızı öne çıkartmadan çalıştık. El birliliği ile belediyeyi kazandık. 2019 yerel seçimlerinde aday olarak görevlendirildim. Biz hiçbir zaman eleştiriye kapalı olmadık. Hoyratça olmayan bizi doğru yöne sevk edecek her eleştiriye açığız. Ben yaptım oldu zihniyetinden uzak bir anlayış sergiledik. Asla vatandaşın istemediği projeyi yapmadık. Mersin çok şanslı bir kent. Allah bu kente her güzelliği vermiş. Her zaman bilginin ışığında belediyecilik yapmaya çalıştık. 3 üniversite ile birlikte çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Her yeni proje bize yeni bir vizyon verdi. Biz bisiklet üzerinde pedal basan bisikletçi gibiyiz. Pedal basmazsak düşeriz. Bu kenti huzur kenti, turizm kenti, tarım kenti haline getireceğiz. Huzuru tesis edeceğiz. Hasımları hısım yapacağız. Bu kentin problemlerini biliyoruz. Belediyecilik anlamında formülüm; ilgi, bilgi, takip. Bu üç unsuru bir araya getirdikten sonra başarılı olmamanız mümkün değil. Kent, sokakları arşınlayanlarındır” ifadelerini kullandı. 

“2014’TE ADAYLIĞI ÇOK İSTEMİŞTİM AMA GÖREV BU DÖNEM VERİLDİ”
Açıklamalarının ardından basının sorularını yanıtlayan Başkan Hamit Tuna, Burhanettin Kocamaz ile bir görüşme yapıp yapmadıklarına dair gelen soruya, “Henüz yüz yüze gelemedik. Yarım kanal, hayal edilen projeler var. Onların tamamlanması var. İnsanlar değer ürettiğiniz için size oy veriyor. 6,5 aylık bir süreç var. Görev istenmez verilir. Yine birlikte çalışacağız. İçeriden bir takım mihraklar bunu kaşımak isteyecekler. 2014’te ben adaylığı çok istemiştim ama bu dönem bu görev bana verildi” diye yanıtladı.

“İTTİFAK OLSA DA OLMASA DA BU YOLA GİRDİK”
MHP’nin Büyükşehir adayı Tuna, yerel seçimlerde olası AKP-MHP ittifakının Mersin’deki seçimlere nasıl yansıyacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi: “İttifak kararını genel başkanlarımız ve sonrasında kurulacak komisyonlar karar verecek. İttifak olsa da olmasa da bir yola girdik. Yerel seçimlerle genel seçimlerin havası çok farklı. Biz her siyasi partiden oy alabiliyoruz. Genel seçimlerde de çalışıyoruz ama bölgemizde yüksek oy alamayınca eleştiriler oluyor. “

“ÇOCUKLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ DOĞAL GÜZELLİKLERİ KORUYACAĞIZ”
Mersin’de en fazla tartışılan betonlaşma ile ilgili “Betonlaşma planla direk orantılı” yorumunda bulunan Başkan Tuna,  “Onaylanan imar planları var, revize edilmiş planlar var. 1/5 binlik planlara 15 binin üzerinde itiraz oldu. Dolayısıyla bir hakları var. Eskiden o plan onaylanmışsa orada emsali düşüremezsiniz. Verilmiş bir hak geri alınmaz. Kişiler hukuki zeminde hakları gidip alır. Dolayısıyla yapılmışlardan çok fazla eksiltme şansımız yok. Çünkü orası sizin malınız ama yeni imara açılacak yerlerle ilgili hassasiyeti koruyacağız. Biz doğanın ne demek olduğunu biliyoruz. Çocuklarımıza bırakacağımız doğal güzellikleri koruyacağız. Anamur’a, Gülnar’a kadar doğal güzelliği koruyacağız.  Toroslar’da parasız belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösterdik. Toroslar’da dere yatağını ıslah ettik. Boş bir alan vardı. Orayı 3,5 yılda doldurduk. Şimdi orası kocaman bir alan oldu. Eğer o projeyi biz müteahhit aracılığıyla yapsaydık 12-13 milyon lira olacaktı ama biz 650 bin liraya yaptık. Bu ufuklu bir bakıştır. Çok iş yapıyoruz, üreterek yapıyoruz. İsrafçı değil insaflı belediyecilik yapıyoruz. Hurdaya 15 sene malzeme vermedik. İnşallah bu şehri böyle güzelliklerle şekillendireceğiz. Mersin’in güzelliklerini dünya ile tanıştıracağız” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA