OKULLAR VE ÇEVRESİNE GIDA DENETİMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKULLAR VE ÇEVRESİNE GIDA DENETİMİ!


 

Mersin’de 2018-2019 yılı eğitim - öğretim döneminin başlaması ile Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından okul kantinleri, yemekhane ve çevresindeki işletmelere yönelik denetimler başlatıldı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, yapılan denetimlerde; kantinlerde ve okul çevresinde satışa sunulan gıda maddelerinin; gıda güvenliği ve mevzuatına uygunluk açısından kontrol edilip, kantin çalışanlarına ürünlerin son tüketim tarihlerine dikkat edilmesi, saklama koşullarına özen gösterilmesi ve kişisel hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi gibi konularda uyarılar yapıldığını bildirdi.

“MEVZUATA AYKIRI FAALİYET GÖSTEREN İŞ YERLERİNE YAPTIRIMLAR UYGULANACAK”
Ayrıca denetlemesi yapılan işletmelerin fiziki şartları gözden geçirilerek, herhangi bir eksikliğin veya uygunsuzluğun tespiti durumunda gerekli tedbirlerin alınmasının sağlandığını bildiren Abalı, “2017-2018 eğitim öğretim döneminde bin 786 okul kantini ve yemekhanesi, 2 bin 846 okul çevresi olmak üzere toplam 4 bin 632 işletmede denetim yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı personeli ve ilgili gıda işletmelerinde çalışan personele yönelik de şu ana kadar 2 bin 99 kişiye gıda hijyen eğitimi düzenlendi. 
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı şartlarda satışa sunulan gıdalara ulaşabilmeleri için okul kantinleri, yemekhaneler ve okul çevresindeki işletmelere yönelik , ‘Okul ve Kurumlardaki Yemekhane, kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzuna göre denetimler yeni öğretim döneminde de hız kesmeden devam edecek. Mevzuata aykırı faaliyet gösteren iş yerlerine gerekli uyarı ve yaptırımlar uygulanacak” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA