DOĞU AKDENİZ KAYIT ALTINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOĞU AKDENİZ KAYIT ALTINDA


 

İklim değişikliğinin denizlere olan etkisini izlemek ve deniz suyundaki değişiklikleri kaydetmek amacıyla Erdemli’de başlatılan çalışmaları sürüyor. ODTÜ’ye bağlı DEKOSİM tarafından yürütülen çalışmalarda deniz suyu numuneleri alınarak incelemeye alındı.

Mehmet Nabi Batuk

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından dönemin Kalkınma Bakanlığı tarafından 2012 yılında verdiği altyapı desteği ile kurulan Deniz Ekosistem ve İklim Araştırmaları Merkezi (DEKOSİM), Erdemli’deki Eylül ayı çalışmalarına başladı. İklim değişikliğinin deniz ekosistemleri üzerine olan etkisinin uzun dönemde izlenmesi ve araştırılmasını hedefleyen Erdemli Zaman Serisi (ETS) projesi kapsamında R/V Bilim 2 gemisi ile yapılan incelemelerde, belli derinliklerden deniz suyu numuneler alınarak incelemeye alındı. Deniz suyundaki fiziksel, kimyasal ve biyolojik ölçümleri belirlemek amacıyla yapılan çalışmalara, stajyer öğrenciler de katılırken, kıyıdan 200 metre açıkta su derinliğine kadar olan bir profil boyunca, sırasıyla 20, 50, 75, 100, 125, 150, 175 ve 200 metre su derinliklerine karşılık gelen sekiz istasyonda haftalık olarak su kolonundaki fiziksel parametreler ölçüldü. En açıkta yer alan istasyonun kıyıdan yaklaşık 15 km uzaklıkta yer aldığı bildirilirken, Doğu Akdeniz’in düzenli olarak akıntı ölçümlerinin de alınmaya başlanacağı belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA