MEDİKAL PARK MERSİNLİLERİ BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEDİKAL PARK MERSİNLİLERİ BEKLİYOR


 

Mersin’de geçtiğimiz aylarda hizmete giren VM Medical Park Mersin Hastanesi, kalitesi ve SGK anlaşması ile geniş kitlelere hizmet sunarak, sektörde rekabeti üst sıralara taşıyor.

Hediye Eroğlu

Dünya standartlarında sağlık hizmetini bünyesindeki Liv Hospital ve Medical Park hastaneleri ile Türkiye’nin her yerinde sunmak üzere çalışan MLP Sağlık Hizmetleri (MLP Care), Türkiye’deki 31’inci, Akdeniz Bölgesi’ndeki 3’üncü hastanesi olan VM Medical Park Mersin Hastanesi’ni geçtiğimiz aylarda hizmete açtı.
VM Medical Park Mersin Hastanesi yaklaşık 36 bin metrekare kapalı alanı ve 250’ye çıkabilen yatak kapasitesi ile sadece Mersin’e değil, coğrafyadaki uluslararası sağlık turizminde de hizmet verecek.
MLP Care Strateji ve Performans Grup Koordinatörü Dr. Hikmet Çavuş ve VM Medical Park Mersin Hastanesi Genel Müdürü Sebahattin Tanas, VM Medical Park Mersin Hastanesi’nde basın mensupları ile bir araya gelerek, hastane ile ilgili bilgi verdi. 

HASTANE İHTİYAÇLARINI MERSİN’DEN KARŞILIYOR
Basın toplantısında öncelikle VM Medical Park Mersin Hastanesi Genel Müdürü Sebahattin Tanas, söz alarak ülke ekonomisine ciddi katkı yapan Mersin’e sağlık alanında bir marka katmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
Hastaneyi anlatan ayrıntılı bir sunum yapan Tanas, ihtiyaçlarını şehirden temin edecek olan  yaklaşık 36 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin, 250 çalışanı ile 250’ye kadar çıkabilen yatak kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. İlerleyen süreçlerde hastane çalışan sayısının 700-800’e çıkabileceğini, kentte bu kapasitenin olduğunu bildiren Tanas, sağlığı toplumun her kesimine ulaştırma ilkesi doğrultusunda çabaladıklarını aktardı.

SGK ANLAŞMASI İLE GENİŞ KİTLELERE HİZMET
Genel Müdür Sebahattin Tanas, Adını Value added Medicine (Değer Katan Hizmet) baş harflerinden alan ve Türkiye’nin sağlığına değer katma felsefesini benimseyen VM konseptli hastanenin; misafir odaklı yaklaşımı, her biri alanında uzman hekimleri, tecrübeli sağlık profesyonelleri, kişiye özel tanı ve tedavi programları, nitelikli hizmet anlayışıyla hastalara 7 gün 24 saat doğru, hızlı ve güvenilir sağlık hizmeti verdiklerini kaydetti. Tanas, “VM Medical Park Mersin Hastanesi, bölgenin sağlık ihtiyaçları göz önünde tutularak tasarlanmıştır. Hastanemiz MR, endoskopi ve kolonoskopi cihazları,  beyin cerrahisi mikroskobu gibi yüksek teknolojik donanıma sahip. Girişimsel Radyoloji, Jinekolojik Onkoloji gibi özellikli branşlarımız mevcut. Suda doğumdan obezite tedavisine, ağız ve diş sağlığı uygulamalarından kalp-damar cerrahisine uzanan birçok hizmeti deneyimli hekim kadromuz başarıyla sunuyor. Ayrıca anne adaylarına gebelik eğitimleri gibi birçok etkinlikle Mersinlilerin yaşamına değer katacak projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. SGK ve diğer özel sağlık sigortaları ile anlaşmamız sayesinde de tüm Mersinlilere uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“SAĞLIK TURİZMİNDE BÜYÜK ROL ÜSTLENECEĞİZ”
Seçkin doktor kadrosu, uluslararası alt yapısı ve çağdaş uygulamaları ile 25 yıldır sağlık sektöründe hizmet verdiklerini belirten MLP Care Strateji ve Performans Grup Koordinatörü Dr. Hikmet Çavuş ise Mersin’in yarattığı katma değerle ülke için önemli bir il olduğunu ifade ederek, grubun tüm gücünü ve deneyimini Mersin’e de taşıdıklarını söyledi.
Son 10 yılda en hızlı gelişen turizm segmentlerinden birinin sağlık turizmi olduğunu belirten Dr. Hikmet Çavuş, açıklamalarına şöyle devam etti: “MLP Care grubu olarak; ülke ekonomisinin önemli ayaklarından biri olan sağlık turizminde önemli rol üstleniyoruz. Yaptığımız hizmet ihracatıyla ülkemizin tanıtımına, ihracat gelirine katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. 2017 yılında 52 binden fazla yabancı hastayı tedavi ettik. 

“HAVALİMANI AÇILIRSA SAĞLIK TURİZMİ ARTAR”
Devletimizin Mersin’e ve bölgeye yatırımları güçlü bir şekilde devam ediyor. Zaten yüksek potansiyele sahip Mersin, devletimizin bu yatırımlarıyla hızlı büyüyor ve büyümeye devam edecek. Mersin’de açılacak yeni havalimanı paralelinde VM Medical Park Mersin Hastanemizin sağlık turizminde büyük rol üstleneceğini düşünüyoruz. 
Sağlık hizmeti almak için son yıllarda Rusya’dan Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyadan insanlar ülkemizi tercih ediyor. Havalimanının açılmasıyla birlikte Mersin, VM Medical Park Mersin ve elbette şehirdeki diğer hastanemizin de katkısıyla ülkemizdeki birkaç önemli noktadan biri olacaktır. Hastanemizi bu yaklaşımla yapılandırdık. Yani hastanemiz sadece Mersinlilere ve bölge halkına sağlık hizmetini en yüksek standartlarda sunmayacak, uluslararası sağlık turizminde ilgi çeken merkezlerden biri olarak şehrimize değer katacak. Özellikle ilk etapta Kuzey Irak gibi komşu ülkelerden ve Orta Doğu’dan misafirlerin gelmesini bekliyoruz. Zaman içinde Avrupa’dan gelecek turistlerin de artması ile orta vadede Mersin’de sağlık turizmi potansiyelinin ciddi boyutta artmasını bekliyoruz.” 

“BİRAZ GEÇ KALDIK AMA İLK 5’E GİRECEK BİR HASTANE YAPTIK”
Mersin hastanesinin hayata geçmesine ilişkin uzun soluklu süreci, “Biraz geç kaldık Mersin Hastanemiz, ülke genelindeki 31 hastanemiz içerisinde ilk 5’e girecek hastanelerden” diyerek tanımlayan Çavuş, şehrin başta bu tarz yapıları kabullenmekte zorlanabildiğini ancak zamanla bunun aşılacağına inandığını vurguladı.
Özellikle de hastanenin yüksek hizmet ücreti endişesi yarattığını ancak bunun gerçeği yansıtmadığını bildiren Dr. Hikmet Çavuş, sezonda açılış yapmamalarına rağmen açılıştan buyana aradan geçen 3 ayda çok iyi veriler elde ettiklerini aktardı. Açılış itibariyle hızlı kalkan hastane sayısının 4 -5 olduğunu Mersin’in de bunlardan biri olduğunu aktaran Çavuş, sezonun açılması ile hem hasta hem de hekim sayısının artabileceğini söyledi. 

REKABET SEKTÖRÜ HİZAYA GETİRİYOR
Mersin’de sayıları günden güne artan özel sağlık kuruluşları ile rekabetin kızışmasına ilişkin de açıklamalar yapan Çavuş, rekabetin sektörü hizaya getirdiğini ve kente kazandıracağını söyledi. Şehit nüfusu ilk 10 ildenbiri ama özel sektör sayısı çok. Sayısal olarak belki fazla olabilir ama yatak kapasitesi fazla olmadığı için bizden sonra 3-4 grup daha gelebilir. Rekabet güzellik doğruyor. Ne kadar daha çok kurumsal yapıyor şehre gelirse daha kaliteli hizmet ortaya çıkıyor. Örneğin Şehir Hastanesi’nin açılması bir çok hastaneyi hizaya çekti, özel hastanelerin büyüklerinin açılması bir başkasını hizaya çekiyor” dedi. 

TARSUS HASTANESİ KAPANMIYOR
Tarsus Medikal Park Hastanesi’nin kapacağına ilişkin iddialara da açıklık getiren Çavuş, “Hiçbir zaman hastane kapatmıyoruz. Tarsus Türkiye’deki pek çok ilden büyük bir ilçe. Tarsus’taki hastanenin kamuoyu ağlısı kötü olsa da, hastane çok iyi durumda” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA