“KUMPASA GELDİK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KUMPASA GELDİK!”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, geçtiğimiz yıl üzeri açıldıktan sonra bir türlü kapatılmayan Çavuşlu Deresi ile ilgili “Sanki biz burada kumpasa geldik” diye konuştu.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de her yağışta tehlike yaratan derelerle ilgili Devlet Su İşleri’ne (DSİ) yüklendi. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Kocamaz, DSİ’nin talein üzerine dereleri açtıklarını ancak DSİ’nin sonrasında gerekli çalışmaları yapmadığını öne sürdü.  Derelerle ilgili sorumluluğun Büyükşehir’de olmadığını savunan Başkan Kocamaz, “Taşkınlar ile ilgili Taşkın Master Planı’nı hazırlattık. Bu çerçevede Devlet Su İşleri (DSİ) derelerin üzerinin mutlaka açılması gerektiğini ifade etti, hatta bizi zorladı. Biz de Şubat ayında Çavuşlu Deresi’nin üzerini Siteler Mahallesi’nin oradan açtık. ‘Hemen biz ihalesini yapacağız’ dediler ama o günden buyana hala çalışma başlatılmadı, karınca hızı ile bir çalışma var. Vatandaş da suçu bize atıyor. Sanki biz burada bir kumpasa geldik. Çünkü tehlikede arz ediyor. Bu konuda sıkıntılarımız had safhada” diye konuştu.

ÇAVUŞLU DERESİ’NDE BİTMEYEN TEMİZLİK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aralık 2017’de, 37 yıldan beri hiç temizlik yapılmayan ve 2016’da yaşanan sel felaketinde birçok vatandaşın mağduriyetine sebep olan Çavuşlu Deresi’nde ıslah çalışması yaptı. Yıllar boyunca temizliği yapılmayan ve bu yüzden de pisliklerin artması ile taşkınlara yol açan Çavuşlu Deresi’nde toplam bin 250 metrelik bir alan temizlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik çalışmalarının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Engelli bir vatandaşın içine düşmesinin ardından bir kez daha gündeme gelen dere sorununa Vali Ali İhsan Su el attı. Vali Ali İhsan Su, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Çavuşlu ve Deliçay Derelerinde başlatmış olduğu ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. Islah işi kapsamında DSİ tarafından bin 219 metre çift taraflı betonarme duvarlı kanal ile korkuluk yapılacağı ve enerji nakil hatlarının da yerin altına alınacağı bilgisi verilmesine rağmen henüz bölgede bir çalışma yapılmadığı belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA