TARSUS’A OKÇULUK TESİS | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’A OKÇULUK TESİS


 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ata sporlarımız arasında önemli yer tutan okçuluğu gelecek nesillere taşıyor.

Tarsus Belediyesi'nin, Kırklarsırtı Mahallesi’nde yaptırdığı ‘Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü’ tesisi 14 Eylül 2018 Cuma saat 17.00’da törenle açılacak.

Belediye Başkanı Şevket Can, geçmişi geleceğe taşıdıklarını, okçuluğun Türk kültüründe önemli yeri olduğunu söyledi.
Başkan Can, “Geçmişten geleceğe bir köprü görevi gören milli kültürümüzde, geleneksel atlı ve yaya okçuluğunun yeri çok farklıdır. Bilim ve sanatın birlikte nakşedildiği ok ve yaylarımız, bugün tekrar dünya genelinde yapılan geleneksel yarışmalarda kullanılmaya başlanmıştır. Türk okçuluğuna daha fazla önem verilmesi açısından çok önemlidir. Tarsus Belediyesi olarak ‘Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü’nün bu tesiste Geleneksel Türk Okçuluğu’nu yaşatması, genç yaşlı, kadın, erkek her yaştan hemşehrimize okçuluk sanatı öğretmesi ata mirasımıza sahip çıkarak, Türk okçuluğunun maneviyatını başta olmak üzere bilim, spor ve savaş sanatı olarak en iyi şekilde temsil etmesi bölgemizde bir ilk olacaktır. Açılışını yapacağımız tesisimizde,  atış alanı ok Atölyesi, yönetim odası ve mutfak bulunuyor” dedi.
Başkan Can, Kırklarsırtı Mahallesi Kırklar Stadyumu yanında bulunan tesisin 14 Eylül 2018 Cuma günü saat 17.00’da törenle açılacağını, açılışa bütün hemşehrilerinin davetli olduğunu söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA