SÜPER GİRİŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÜPER GİRİŞ


 

Merakla beklenen Süper Amatör Lig’de ilk hafta karşılaşmaları oynandı. İlk hafta beklendiği gibi sürprizli ve kaliteli geçti.

ALİ ŞANLI

Mersin Süper Amatör Lig’de ilk hafta sona erdi. Takımların dengeli oyunu tercih etmesi ilk haftanın kısır geçmesine neden oldu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı ilk haftada toplam 20 gol atıldı. Mersin İdman Yurdu, Erdemli Belediyespor, Toroslar Belediyespor, İçelspor, Ormanspor ve Akdeniz Belediyespor ilk haftayı galibiyetle kapattı.

55 YIL ARADAN SONRA AMATÖRDE
Mersin İdman Yurdu 55 yıl aradan sonra amatör olarak ilk defa sahaya çıktı. Amatör ligde seyirci rekoru Mersin İdman Yurdu ile Yolspor’un maçında kırıldı. Karşılaşmayı yaklaşık 2 bin seyirci izledi. 

İŞ KAZASI
Şampiyonluk parolası ile lige başlayan İdman Yurdu 1925 da lige mağlubiyet ile başladı. Lige şampiyonluk iddiası ile başlayan İdman Yurdu 1925 kendisi gibi şampiyonluğu hedefleyen Erdemli Belediyespor’a konuk oldu. Gergin bir atmosferde oynanan maçta her iki takımın teknik adam yardımcıları sahadan atıldı. Erdemli Belediyespor karşılaşmayı 2-1 kazanarak lige 3 puan ile başladı. İdman Yurdu 1925 ilk hafta aldığı mağlubiyetle lige moralsiz bir giriş yapmış oldu. Erdemli Belediyespor ligin ikinci haftasında Homurlu 1951 takımına konuk olacak. İlk haftayı puansız kapatan İdman Yurdu 1925 ise K.Milliyespor ile oynayacak. 
Maçı yakından takip eden teknik adam Muhsin Hergeleci ve eski hakem Mahmut Altınbakır maçın adamı olarak gol atan ve takımını ateşleyen, iyi bir futbol sergileyen Volkan Pıtır’ı seçti. Haftanın hakemi kategorisinde Erdemli Belediyespor-İdman Yurdu 1925 maçının zorluk derecesi ve vermiş olduğu kritik kararlar nedeniyle Hüseyin Ertaş ön plana çıktı. Haftanın teknik patronu koltuğuna ligin güçlü takımı İdman Yurdu 1925’i iyi bir futbol sonunda 2-1 yenen takımın patronu Hakan Baygın seçildi.

1 ATTI 3 ALDI
Geçen sezon umduğunu bulamayan Toroslar Belediyespor ise bu yıl işi sıkı tutacak gibi. Ligin ilk maçında Gülnar deplasmanında attığı tek gol ile maçı 1-0 kazanarak lige 3puan ile başlayan ekiplerden oldu. Tempolu ve keyifli geçen maçta zaman zaman gerilim olsa da maçı kazanan ekip Toroslar takımı oldu. Gülnar Belediyespor kendi sahasında iyi mücadele etmesine rağmen sahadan 1-0 mağlup ayrılarak lige kötü bir giriş yapmış oldu. Gülnar ekibi bu hafta BAY çektiği için maçı olmayacak. Toroslar Belediyespor her yıl yüksek bütçeli takım kuran ancak şampiyonluğa bir türlü ulaşamayan Meskispor’u konuk edecek.

MUZ’U YEDİ
Geçen yıl İçelspor’un ardından ligi ikinci bitiren oynadığı baraj maçında ise Silifke Belediyespor’a kaybederek Süper Amatör’de kalan Meskispor lige Anamur Muz ekibini 4-0 yenerek başladı. MESKİ böylece ilk haftada liderlik koltuğuna oturdu. Rahat bir maç çıkaran Meskispor ligin ilk haftasında en güçlü rakibi İdman Yurdu 1925 takımının puan kaybıyla büyük avantaj elde etti.

KEYİFLİ GEÇTİ
Ligin her dönem güçlü ekiplerinden olan, şampiyonluğa oynayan takımlara çelme takan Ormanspor ilk hafta 3 puan alan takımlar kervanına katıldı. Sahasında ligin yeni takımı Homurlu 1951 takımını 3-1 yenerek iyi bir giriş yaptı. Her iki takımında istekli ve arzulu futbolu izleyenlere keyif verdi. Ormanspor bu hafta Mersin İdman Yurdu’nun konuğu olacak. Homurlu takımı evinde ligin ilk maçında güçlü İdman Yurdu 1925 takımını yenen Erdemli Belediyespor’u ağırlayacak.

OYUNCU SATMAKTAN KADRO KURAMIYOR
Ligin gediklisi K.Milliyespor’un hemen hemen her sezon lige kötü başlangıç yapma geleneği bu sezon da devam etti. K.Milliyespor saha ve seyircisi önünde Akdeniz Belediyespor’a 4-1 mağlup oldu. Her sezon profesyonel takımlara oyuncu veren, alt yapı denince ilk akla gelen K.Milliye bu sezon kurduğu takım ile eleştiriyi ilk hafta da aldı. Genç ve yaşlı oyunculardan kurulu bir takım oluşturan K.Milliyespor ilk hafta sergilediği futbol ile sınıfta kaldı. Akdeniz Belediyespor son yıllarda olduğu gibi alt yapı ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıktı. Rahat bir galibiyet alan Akdeniz ekibi ligde birçok takımın canını yakacak gibi. Akdeniz Belediyespor ligin ikinci haftasında Anamur Belediyespor ile oynayacak. K.Milliye ilk maçında beklemediği mağlubiyet alan İdman Yurdu 1925’e konuk olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA