ESNAF, KOCAMAZ’DAN KİRA KOLAYLIĞI İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAF, KOCAMAZ’DAN KİRA KOLAYLIĞI İSTİYOR


 

Yıllık ÜFE oranının 32,5’e yükseldiğine dikkat çeken Mersin Çarşı Esnafları Derneği, kira ücretleri konusunda Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Çarşı Esnafları Derneği üyeleri Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın açıklamasında, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik buhran nedeniyle esnafların kötü günler yaşadığını kaydetti. Esnaflar adına konuşan Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, sözlerinin başında ekonomik kriz karşısında hükümetin yanında olduklarını söyledi. Sözlerinin devamında yapılan kontrolsüz zamlara tepki gösteren Algüllü, yaşananlar nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü ifade ederek “Gıdadan kırtasiyeye, mobilyadan hırdavata, okul gereçlerinden akaryakıta ve her sektörde kontrol edilemeyen ve her gün yapılan yüksek orandaki zamlar halkımızın alım gücünü çok zayıflatmış ve bu durumdan birinci derece etkilenen küçük esnafımız siftah edemez duruma getirmiştir. Bizlerin sattığı ürünlerde dahi daha önce 10 TL’e sattığımız bir ürünü 17 – 18 TL’ye alıp 20 TL’ye satamaz duruma geldik” diye konuştu.

“GÜN GEÇMİYOR Kİ BİR ARKADAŞIMIZ İFLAS EDİP KEPENK KAPATMASIN”
Neredeyse her sektörde alınan zam kararlarından dolayı çok rahatsız olduklarını ifade eden Algüllü Mersin’in tarihi Zafer Çarşısı esnafının yüzde 60’nın kepenk indirdiğini açıkladı. Çarşıda kalan yüzde 40’lık esnafın ise bugün ayakta kalma mücadelesi verdiğini ifade eden Algüllü, “Özellikle iç piyasadaki doları bahane eden bu fırsatçı zamcılara devletimizin bir an evvel dur demesini, gerekli cezai uygulamaları yapmasını ivedilikle talep ediyoruz. Gün geçmiyor ki bir arkadaşımız iflas edip kepenk kapatmasın” dedi. 

“BIRAKIN AYAKTA DURMAYI GÜNÜ KURTARMANIN DERDİNE DÜŞTÜK”
Toptan satış fiyatlarındaki değişimleri aylık olarak ölçen ÜFE oranının yüzde 32,5 olduğunu ifade eden Algüllü, ÜFE’deki artışın kamu kurumlarına ait olan işyerlerinde kiracı durumunda olan esnafı olumsuz etkilediğini ifade etti. Kamu kurumlarına ait olan işyerlerinde kira fiyatlarının ÜFE oranları üzerinden belirlendiğini hatırlatan Algüllü, “Şimdi soruyoruz yıllık yüzde 32,5 kira artış oranı bu piyasa şartlarında kabul edilebilir ve ödenebilir bir rakam mıdır? Maalesef bu ÜFE oranıyla kiralarımızı ödememiz ve ayakta durmamız mümkün görünmemektedir. Bizler bırakın ayakta durmayı günü kurtarmanın derdine düşmüş, ülkesine bağlı ve bu ülkeye işçi çalıştırıp istihdam sağlayan vergisini ödeyerek ayakta durma mücadelesi veren küçük esnaflarız. Ancak bu durum düzenlenmezse kepenk kapatmalar daha da artacak ve tarihi çarşılarımız, tıpkı Çamlıbel gibi sessiz çarşı haline dönüşecektir” şeklide konuştu. 

GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMALI
Sözlerinin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a çağrı yapan Algüllü, şunları söyledi: “Şimdi buradan yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmeyi arzu ettiğimiz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve şehrin emini Burhanettin Kocamaz’a seslenmek istiyoruz. Başkanım sizde bir esnaf çocuğusunuz. Bugün esnaf bitiyor. Bu ÜFE oranı ile kiralarımızı ödememiz mümkün değildir. Sürekli esnafın içinde olan bir belediye başkanı olarak esnafa yardımcı olacağınıza inanıyoruz. Gerekli düzenlemeyi ivedi bir şekilde yapmanızı saygılarımızla arz ve talep ediyoruz.”   



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA