KOCAMAZ’DAN VEDA GİBİ KONUŞMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ’DAN VEDA GİBİ KONUŞMA


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Belediye Meclisi’nde gerçekleştirdiği adaylık konuşması ile herkesi şok etti. Kocamaz’ın konuşması, önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağı şeklinde yorumlandı.

HEDİYE EROĞLU/SONER AYDIN 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. İdare tekliflerine ait 9 ve komisyon raporlarına ait 14 olmak üzere toplam 23 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısına Başkan Kocamaz’ın adaylık konuşması damga vurdu. 25 yıllık süreçte özellikle ailesinden uzak kaldığı sık sık dile getiren Başkan Kocamaz, “Önümüzde 7 ay var ama kendi içimde yeniden aday olup olmamayı ciddi bir şekilde tartışıyorum” dedi.

"TEHDİT EDİLDİM, EVİM KURŞUNLADI”
Tarsus’ta bu yana belediyenin menfaatleri doğrultusunda çalıştığını dile getiren Başkan Kocamaz, “Belediyeye daha fazla hizmet ettirebilmek için, defalarca TİY ağırlıklı olmak üzere mahkemelere çıktım. Belediyelerin kör kuruşunun peşinden koştuğum için altyapı ihalesinden sonra benim evim kurşunlandı. İhaleye girenler belli olduğu halde bizim evi kurşunlayanlar tespit edilemedi. Belediye başkanısınız halkın, kentin menfaatlerini korumak zorundasınız ama birilerinin fincancı katırlarını ürkütebiliyorsunuz, birileri de sizi tehdit edebiliyor. Özellikle de 15 Temmuz’dan sonra belediyemize yönelik saldırılar beni endişeye düşürdü. Hainler dışarıda dururken, herkes tarafından bilinirken kripto yapı kendi yandaşları korumak için projektörü belediyeye çevirerek, kendi yandaşlarını karanlıkta bıraktı. O zaman şunu söyledim; benim ömrüm boyunca mücadelesini verdiğim Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu devlet olmaz. Gerçekten bu konu bizi derinden yaraladı ve çok da zamanımızı aldı. Arkadaşlarımız mağdur edildi, ihraç edildi, yargılandı ama hepsi de beraat etti. O kadar çile çektireceksiniz, insanların psikolojisi bozulacak ondan sonra da ‘pardon’ diyeceksiniz. Bunlar bizi çok yaraladı” 

“YENİDEN ADAY OLUP OLMAMAYI DÜŞÜNÜYORUM, KAFAM KARIŞIK”
Yeniden aday olup olmamayı ciddi ciddi düşündüğünü ve bu konuda kafasının çok karışık olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz, “Mersin’i herkes yönetti ama bir Yörük çocuğu yönetmedi. Şimdi bir Yörük çocuğunun burada yönetime gelmiş olması birilerini rahatsız etti. 25 yılda ailemi, çocuklarımı ihmal ettim. Yeri geldiği sağlığımızı ihmal ettik. Gerçekten çok büyük fedakarlıklar yaptık. Belediyecilik öyle bir iş ki; sizden hiçbir beklentisi olmayan, sadece hayatının kolaylaştırılmasını isteyen insanlar için çok iyisiniz. 24 Haziran seçimlerinden buyana iki tane anket yaptık ve bu anketlerde gerçekten daha önce aldığımız oyun 10-12 puan üzerinde vatandaşın bize destek verdiğini gördük. Ama buna rağmen belediye başkanları kendisinden beklentisi çok olan insanlarla muhatap olmak durumunda kalıyor. Belediyeden iş almak isteyen veya çocuğunu işe girdirmek isteyen insanların beklentisine cevap veremediyseniz sizden kötü kimse yok. Biz bugüne kadar alnımızın akıyla hizmet verdik. 2014 seçimleri öncesi de genel merkeze gittim ve noktayı koymak istiyorum dediğimde Büyükşehir Yasası görüşülüyordu. Bu yasa çıkarsa Büyükşehirlere kim aday olacak dediler ve teklif bana genel merkezden geldi ve bende vebalden kaçamayacağım için anla başla üstlendiğim görevi başarmaya çalıştım. Tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Desteklerini esirgemediler. Bende kimsenin başını yere eğdirmedim. Bu dönemin sonunda 65 yaşıma girmiş olacağım ve benim ömrümün 25 yılı yüzde 44-45’i belediyecilik ile geçmiş olacak. Bu saydığım hadiselerden dolayı gerçekten bir belde belediyesindeki yetkilerin dahi Büyükşehir belediyesinde olmamasından dolayı çok rahatsızım. Çektiğimiz emeklerin, verdiğimiz mücadelelerin maalesef istediğimiz sonucu vermemesinden çok rahatsızım. Onun için yeniden olup, olmamayı ciddi ciddi düşünüyorum. Bu konuda kafam çok karışık. Yarının sahibi Allah, aday oluruz olmayız ama bu millet, kent için sonuna kadar, nefisimiz tıkanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu şartlarda gerçekten kendimizi yeniden Çek etmemiz gerektiğini, yaptığımız işten haz almamız gerektiğini herkese ilan ediyorum” diye konuştu.

“MERSİN’İN ÇOK DAHA FAZLA İLERİ GİDEBİLECEĞİNE İNANMIYORUM”
Seçimlere 7 ay kaldığını ve henüz adaylık konusunda karar vermediğinin altını çizen Başkan Kocamaz şunları söyledi: “Biz bu göreve talip olurken birlikte yönetelim, birlikte büyütelim dedik. Hiç kimseye bir diğerinden daha yakın mesafede olmayacağımızı söyledik ki, hizmetleri de o şekilde yapıyoruz. Ama Mersin bu şekilde sahipsiz kalmaya devam eder, insanlar sesini yükseltmekten korkar, acaba başıma bir iş gelir mi diye olaylara yaklaşırsa, Mersin’in bu yöntemle çok daha fazla ileri gidebileceğime inanmıyorum. İnanmadığım için de daha önümüzde 7 ay var ama kendi içimde yeniden aday olup olmamayı ciddi bir şekilde tartışıyorum.”

“BÜYÜKŞEHİR YASASI BİRÇOK SORUN GETİRDİ”
Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan birçok sorunla uğraştıklarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, “Bugüne kadar yasayla ilgili yeni bir düzenlemeye yönelik bir adım atılmadı. Sıkıntılarımız çok. Ulaşım Master Planını yaptırdık, 3,5 senede bitti. Biz planı 2018 programına aldırmak istedik, bakana da defalarca söyledim ama bir türlü bu planı 2018 programına alınmadı. Alınmama nedeni olarak ‘Siz bize AVAM Proje ile başvurdunuz, kesin proje ile başvurun’ denildi. Tabi biz hangi illerin AVAM proje ile programa girdiğini biliyoruz. Bunları da söyledik ama bir türlü aşamadık. İş hızlı gitsin diye talebimiz Monoray’dı, şimdi resmen Metro Projesi hazırlanıyor, yer altından. İnşallah bugünlerde tamamlanıyor. İlave programa girdirebilirsek, Mersin’in yıllardır sıkıntısı olan bu problemde çözülmüş olacak” şeklinde konuştu.

“KREDİ TALEBİMİZ 4,5 AYDA ONAYLANMIYOR”
Kredi taleplerinin zamanında onaylanmamasından yakınan Başkan Kocamaz , “Göreve geldiğimiz günden bu yana; 20 Yıl Tarsus’ta belediye başkanlığı yaptım böyle bir şey görmedim. 20 yılda bir kere bile karşılaşmadığım bu olayla burada onlarca kez karşılaştım. Önce burada sizinle mücadele ediyoruz sonra bakanlıklarla. Basit bir konu 4,5 ayda hatta daha uzun sürede tamamlanıyor, bir türlü onay alamıyorsunuz. Sonra da büyükşehirin yaptığı hizmetler kıskanıldığı için ‘biz para göndermeseldik siz bunları yapamazdınız’ deniliyor.
Kim bize bir kör kuruş vermiş? İller Bankası’ndan gelen paranın ekstra gönderilmiş gibi anlatılması ne kadar etik? Ekstra gönderilmesi için hibe olması lazım” ifadelerini kullandı.

“MERSİNLİ KENDİ MESELESİNE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDA”
Mersin’de aylardır tartışılan ve sık sık protestolara neden olan balık çiftlikleri hakkında da konuşan Başkan Kocamaz şunları söyledi: “Bodrum’da inceleme yaptığımı anlattım. Biz burada bunu söyledik diye sosyal medya tetikçileri bizi aforoz ettiler. Meclis, toplum sessiz kalınca o 3-5 kişinin sesi daha fazla çıkıyor.  Mersinli kendi meselesine sahip çıkmak zorunda. Mersinli kendi meselesine sahip çıkmıyorsa, meclis, belediye başkanı ne yapsın? Böyle uyuyan bir kent olur mu? Kimse kendini öne çıkartıp kötü olmak istemiyor, biz de burada belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Bizim karşı çıkmamızın bir anlamı da yok, Ankara resen yapıyor!” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA