“ANDIMIZIN NERESİ YANLIŞ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ANDIMIZIN NERESİ YANLIŞ?”


 

Türk Andı’nın 5 yıldır okullarda okutulmadığını hatırlatan Cumhuriyet Kadınları Derneği Mezitli Şube Başkanı Günsel Bozkurt, Türk Andı’nı okuyarak “Bu ifadelerin neresi yanlış” sorusunu sordu.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şubesi ile Mezitli Şubesi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği ortak basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenerek Türk Andı’nın yeniden okullarda okutulmasını talep etti. Şubeler adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Kadınları Derneği Mezitli Şube Başkanı Günsel Bozkurt, Türk Andının 2013 yılından beridir okutulmadığını hatırlatarak “1933 yılından beri okutulan andımız, ne yazık ki 80 yıl sonra, 2013 yılında kaldırıldı. Bu durum çocuklarımızın doğru eğitimini, milli ve manevi değerlerimizi kazanmalarını engelleyen büyük bir hata olmuştur. ‘Türk'üm, doğruyum, çalışkanım’sözleriyle başlayan andımızın neresi yanlıştır? Pedagojik olarak andımızın gerekliliğini, bu formasyonu almış, öğretmen Milli Eğitim Bakanımızın iyi ve doğru değerlendirerek okullarımızda Andımızın tüm çocuklarımıza okutulmasının sağlamasını istiyoruz” dedi. 

“ANDIMIZIN KALDIRILMASI ÜLKEMİZİN DÜŞMANLARINI SEVİNDİRMİŞTİR”
Kent kamuoyuna seslenerek Türk Andı’nda geçen "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım, ilkem küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu özümden çok sevmektir. Ülküm yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım, Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene !" ifadelerinin neresinin yanlış olduğunu soran Bozkurt, “Andımızın kaldırılması ülkemizin düşmanlarını, bizi bölüp parçalamak isteyen emperyalistleri sevindirmiş, Aziz Milletimizi ise derinden üzmüştür. Binlerce yıldır her karışını şehit kanlarıyla sulayarak ve hala, her gün şehit vermeye devam ederek Vatan eylediğimiz bu aziz toprakları savunmak, büyüğüyle küçüğüyle tüm Milletimizi çok sevmek, uğruna her türlü fedakârlığı yapmak ülküsü ve Türk Milleti olmaktan gurur duymayı öğreten bu ant, bu eğitim her çocuğumuza çok gereklidir” diye konuştu.

“GÜÇLÜ, ONURLU VE ÖZVERİLİ BİR MİLLET İNŞA ETMEK İÇİN TÜRK ANDI ŞARTTIR”
“Jeopolitik ve jeostratejik açıdan dünyanın en zor, en önemli ve en değerli coğrafyasında bulunan vatanımızı korumak için andımızdaki değerleri benimsemiş nesiller yetiştirmemiz zorunluluktur” diyen Bozkurt, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Andımızdaki  ‘Ne mutlu Türk'üm diyene’ ifadesi ise; her türlü etnik, dini, mezhebi ayrımı reddeden, Milletimizi birleştirici, bütünleştirici ve en önemlisi Ulus Devlet olmamızı sağlayacak bir öğretidir. Unutulmamalıdır ki yaşadığımız bu zor coğrafyada var olabilmemizin ilk ve vazgeçilemez şartı Ulus Devlet olabilmektir. Güçlü bir Ulus Devlet için; güçlü, onurlu ve özverili bir millet inşa etmek şarttır. Dünyanın pek çok ülkesinde, 72 milletten oluşan ABD de bile eğitimde tüm çocuklara benzer öğretiler verilmekte, vatanseverliği özendiren antlar okutulmaktadır.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA