“ORMANLAR, ZEYTİNLİKLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ORMANLAR, ZEYTİNLİKLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”


 

17. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Tarım Orkam-Sen’den orman, mera ve zeytin alanlarının kentsel dönüşüm yerleri olarak belirlenip, özel sektöre peşkeş çekildiği tepkisi geldi.

GİZEM EKİCİ

Tarım ve Orman Çalışanları Sendikası (Tarım Orkam-Sen) Mersin Şubesi 17. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Sendika adına açıklamayı gerçekleştiren Şube Başkanı Yılmaz Kilim, 1990’lı yılların başlarında Tarım-Sen, Orkam-Sen, Tüm Gıda-Sen ve Tarım Gıda-Sen ile başlatılan mücadelenin, 05 Eylül 2001 tarihinden itibaren Tarım Orkam-Sen çatısı altında birleşerek devam ettiği bilgisini verdi. Kilim, sendikal, demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinde, grev ve toplu sözleşme hakkının en temel talepleri olduğunun altını çizdi. 

“ÇEVREMİZ VE DOĞAMIZ YAŞANMAZ KILINMAKTADIR”
Tarım, hayvancılık ve ormancılık bitirilme noktasına getirildiğini, orman, mera ve zeytin alanları Kentsel dönüşüm yerleri olarak belirlenerek, özel sektöre peşkeş çekildiğini dile getiren Yılmaz Kilim, “Giderek artan çevre sorunları ile doğal yaşam alanları yok edilmekte, Ülkemiz doğası Termik, Nükleer, Hidro Elektrik Santralleri, Barajlar ve benzeri betonlaşma ile her geçen gün biraz daha çevremiz ve doğamız yaşanmaz kılınmaktadır. Özelleştirmeler sonucunda taşeron çalıştırmayı bir politika haline getiren iktidar,  Mevsimlik Tarım işçileri başta olmak üzere işçi sağlığı ve işçi güvenliğini önemsemeyen bir tutum sonucunda her yıl yüzlerce emekçinin yaşamını yitirmesinin en büyük sorumlusu olmuştur. Ortadoğu’da yaşanan emperyalist savaş Bölge halklarının acı çekmesine, yaşamlarını yitirmesine, zorunlu göç ederek topraklarından kopmasına neden olmaktadır. Emperyalist güçler bu savaşı seyretmekle kalmayıp, aynı zamanda açık-gizli destekçisi olmaktan geri durmamaktadırlar.
Kamu emekçilerinin eşit, özgür, onurlu ve insanca bir yaşam için demokratik Türkiye özlemi ve mücadelesi hala sürdürülmektedir. Bu onurlu ve haklı mücadelede emeği geçen üyelerimizden yöneticilerimize kadar tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmeyi borç biliyoruz. Tarım Orkam-Sen olarak; dostlarımızla omuz omuza neo-liberal saldırganlığa ve tüm gerici kuşatmalara karşı emeğin, eşitliğin, özgürlüğün ve barışın Türkiye’sini kurma mücadelemizi başarana kadar sürdüreceğimizi 17. kuruluş yıl dönümümüz vesilesiyle bir kez daha kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA