“ADALET BAKANLIĞI YARGININ SORUNLARINA EL ATMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ADALET BAKANLIĞI YARGININ SORUNLARINA EL ATMALI”


 

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Anamur Avukatlar Odası’nı ziyaret ederek, meslektaşlarının yeni adli yılını kutladı.

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Anamur ilçe temsilcisi Avukat Işıl Sönmez’in de bulunduğu ziyarette Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Adalet Bakanlığı yargı sisteminin sorunlarına el atmalıdır. Yargıya güvenin yeniden sağlanması için, yargı siyaset üstü olmalı ve liyakat unsuru etkin kılınmalıdır” dedi.

Yeni adli yılda ülkemizin adalete daha çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hâkimler, savcılar ve avukatlar olarak; bağımsız ve tarafsız bir yargının sağlanması ve adaletin tecellisi için hep birlikte özveriyle çalışmak zorundayız. Vatandaşların yargıya olan güveninin yeniden sağlanması için yargının bağımsız ve tarafsız olması gerekir. Bunun için öncelikle yargı siyaset üstü olmalı ve liyakat unsuru etkin kılınmalıdır. Yargı mensuplarının mesleğe alınması, atanması ve terfisi liyakat ve objektif kriterlere dayanmalıdır. Yargıya olan güveninin yeniden sağlanması için acil yasal düzenlemeler yapılmalı. Bir devleti ayakta tutan en önemli unsurların başında, o ülkenin hukuk sistemi gelir. Adalet yoksa ülkemizin geleceği de yok, barış da yok, huzur da yok. Adalet Bakanlığı’nın yargı sisteminin sorunlarına el atması gerekmektedir” diye konuştu.
Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında ayrıca, meslektaşlarının talepleri doğrultusunda Anamur’a yeni bir Adalet Sarayı yapılması ve adliyede personel eksikliğinin giderilmesi için Anamur Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener ile görüştüğünü söyleyerek, bu sorunların çözümü için birlikte iyi niyetli adımlar attıklarının bilgisini verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA