ÖĞRENCİSİYDİ ORTAĞI OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRENCİSİYDİ ORTAĞI OLDU


 

Yenişehir’de 101’inci özel okul olma özelliği taşıyan Mersin Koleji faaliyetine başladı. Kolej Müdürü Sabri Meraklı, ortağı ve kolej yönetim kurulu başkanı Cem Barut’un yıllar öncesinde öğrencisi olduğunu açıklayarak kendisi ile şimdi gurur duyduğunu kaydetti.

Mehmet Nabi Batuk
Eğitim hayatına Matematik – Fen Dershanesi ile başlayan dershanelerin kapatılmasının ardından Yenişehir Yıldız Koleji’ni kurarak anasınıfı, ilkokul ve ortaokul alanlarında hizmet vermeye başlayan Cem Barut ile Sabri Meraklı Fen ve Anadolu Lisesi olarak hizmet verecek Mersin Koleji’nin de açılışını gerçekleştirdi. Yenişehir İlçesi İstemihan Talay Caddesi üzerinde faaliyetine başlayan Mersin Koleji ilçenin 101’inci özel okulu olma özelliğini de taşıyor. Gerçekleştirilen açılış törenine CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır’ın yanı sıra MTOSB Başkanı Sabri Tekli, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Akar Tülücü, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan açılış töreninde konuşan Mersin Koleji Müdürü Sabri Meraklı, kolejin yönetim kurulu başkanı Cem Barut’un yıllar önce öğrencisi olduğunu şimdi de ortağı olduğu için kendisi ile gurur duyduğunu söyledi.
 “ŞİMDİ BENİM ORTAĞIM OLDU”
Mersin Koleji Müdürü Sabri Meraklı, 38 yıllık eğitim hayatı boyunca en büyük amacının topluma  faydalı bireyler yetiştirmeye çalışmak olduğunu kaydetti. Şuan’da ortağı olan Cem Barut’un yıllar önce Karekök Dershanesi’ndeyken öğrencisi olduğunu anlatan Meraklı, şunları söyledi: “Yıllardır eğitimciyim sadece bir evim ve bir arabam oldu. Yani birilerinin dediği gibi biz trilyonları götürmedik. Bu noktaya emeğimizle, öğretmenlerimizin emeği ile alın terimizle geldik. Bizim arkamızda cemaat gibi hiçbir kuruluş olmadı. Yetkili olduğum süre boyunca hep parayı ikinci planda tuttum önce eğitim dedim. Eğer kaliteye önem vermeseydik ayakta kalamazdık. 2013 yılında biz Mat-Fen’i açtık, dershaneler kapatılınca biz Mersin Temel Lisesi olarak yolumuza devam ettik. Bugün yetiştirdiğimiz gençlerle gurur duyuyorum. Bu konuda çok basit bir örnek vermek istiyorum. Karekök Dershanesi’ndeyken öğrencim olmuş. Sonra gitmiş matematik bölümünü okumuş. Çok iyi bir matematikçi olarak gelmiş Mersin’in en sevilen matematikçilerinden biri olmuş. Şimdi benim ortağım oldu. Onunla çok gurur duyuyorum. 
“ÇAĞDAŞ, BİLİMSEL, AYDIN BİREYLER YARATACAĞIZ”
Özel okul alanına ilk olarak Matematik – Fen Dershanesi olarak başladıklarını söyleyen Mersin Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Cem Barut, yaptıkları çalışmaları anlattı. Barut, “2015 yılında bakanlığımızın dönüşüm programıyla Mersin Temel Lisesi’ne dönüştük. Hemen akabinde 2016 yılında Mersin Yenişehir Yıldız Koleji’ni kurarak anasınıfı, ilkokul ve ortaokul kademelerinde hizmet vermeye devam ettik. Şimdi ise güneyin incisi kentimizde Mersin Koleji Fen ve Anadolu Lisemizi açmanın gururu ve onurunu yaşıyoruz. Bundan sonra eğitim hizmeti vermeye devam edeceğiz. Bu yolculuktaki temel amacımız, çağdaş, bilimsel, aydın, özgüveni yüksek, milli ve dini değerlerini bilen, örf ve adetlerine saygılı bireyleri topluma kazandırmaktır. Bu kapsamda bu okulun açılışında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi. 
“YENİŞEHİRDE ÖZEL OKULLARIN PAYI YÜZDE 25’E YÜKSELDİ”
Yenişehir İlçesinde yaklaşık 60 bin öğrencinin bulunduğunu söyleyen Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, “Devlet olarak bu kadar öğrencinin üstesinden gelmek çok kolay bir iş değildir. Tek başına devletin inşaatlar yaparak eğitimi normalleştirmeye mümkün değildir. Bunu gördüğümüz için hükümetimiz eğitim alanında özel öğretimin önünü açmıştır. Bu konuda çok yararlı destekler çıkarmıştır. Bu çalışmalarla Yenişehir İlçesinde bugün itibariyle 101 tane özel okulumuz oldu. Umarız tüm okullarımızın kontejanları dolar. Çünkü ilçemizde bu okullara yetecek kadar öğrenci potansiyelimiz var. Bu okullar eğitimimize katkılar yaparak Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne uygun çalışmalar yaparak, ülkemize katkı yapmaya devam ederler. Bu okulumuzla birlikte Yenişehir’de özel okulların eğitime payını yüzde 25’e yükselttik. Bu okullarımızda pırıl pırıl gençlerin yetişeceğini umuyoruz. Vatanını milletini seven ülke sevdalısı gençlerin yetişeceğini umuyoruz. Bundan dolayı bu çalışmalara özen gösteren, bu cesareti gösteren herkese teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu. 
“ÖZEL OKULLAR ÖNEMİ BÜYÜK”
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise “Böyle güzel bir okulun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mersin son yıllarda özel okulların açılmasında ve gelişmesinde öncülük yapan bir ildir. Maalesef eğitim sistemimize baktığımız zaman özel okulların önemini daha iyi anlıyoruz. Bu konuda Mersin’in ciddi bir gelişim gösterdiğini düşünüyorum. Mersin Koleji’nde çok iyi öğrencilerin mezun olacağını düşünüyorum. Atatürkçü, Mustafa Kemal’in izinde gençlerin üniversiteye kazandırılacağını düşünüyorum” diye konuştu.   



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA