“KOL KOLA, BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KOL KOLA, BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”


 

Basına bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi aday adayı İstemihan Talay, adayın belirlenmesinin ardından, aday adayları ile bir araya gelerek çalışma programı hazırlayacaklarını söyledi.

SONER AYDIN

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı M. İstemihan Talay, Mersin basını ile bir araya geldi. Tenis Kulübü’nde gerçekleştirilen toplantıya yerel basın temsilcileri katıldı. Toplantıda aday adaylarına birlik çağrısı yapan Talay, ön seçim konusunda ise genel merkezin kararına saygı duyacaklarını söyledi.  

“HEDEFİMİZ YÜZDE 45”
Yerel seçimlerde adayın rolünün çok önemli olduğunu dile getiren Talay, “Aday oylara yüzde 10 artı ya da yüzde 10 eksi oy getirebiliyor. Tüm aday arkadaşlarımızla aynı mesafedeyiz. Hiçbiriyle uzak ya da tartışmalı bir durum içerisinde olmadık. Tüm aday adayı arkadaşlarımıza buradan başarılar diliyorum. Hepsiyle kol kola çalışacağız. İlk yapacağız şey adayımız belirlendikten sonra aday adayı arkadaşlarımızın hepsiyle bir araya gelip istişare halinde bir çalışma programı çıkartacağız. Böyle bir çalışmanın ardından Mersin’de diğer partilerden de çok fazla oy alacağımızı ve en az yüzde 45 oy ile Büyükşehir’i kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

“GENEL MERKEZİN KARARINA SAYGILIYIZ”
Gazetecilerin “Tercihiniz ön seçim mi yoksa merkez yoklaması mı?” sorusunu da yanıtlayan Talay, “Parti içinde yaşadığımız sıkıntıları da göz önüne aldığımızda bir an önce adayımızı belirleyip yola çıkmamız en önemli başlangıç olacaktır. Yani biz kendi içimizde bir yarıştan ziyade kendimizin dışındaki partilerle yarıştığımızın bilinci içerisinde hareket ettiğimiz zaman kazanırız. Ben partimizin alacağı ön seçim ya da merkez yoklaması kararının biz de büyük bir sarsıntı yaratacağına inanmıyorum. Herkes alınan karara uyup birlikte yola çıktığı zaman zaten sorun çözülmüş demektir” diye konuştu.

“TARIMDA KATMA DEĞER YARATACAĞIZ”
Göreve geldikten sonra tarımda önemli çalışmalar yapacaklarının sinyalini veren Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı İstemihan Talay, “Bakanlık yaptığım dönemde tarıma çok fazla önem verdim. Tarsus’ta, Mut’ta, Silifke’de çiftçimizin tarımsal üretimini arttırmak için fidan dağıtımı yaptık. Bunun sonuncunda Tarsus ve Mut zeytincilik konusunda Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer aldı. Üzüm üreticilerinin ilk sofralık üzümleri sattıktan sonra kalanları değerlendirme noktasındaki sıkıntısı SUMA Fabrikasını kurarak çözdük. Gerek muz üretiminde, gerekse narenciye, çilek üretiminde belediyenin ortaklığı içerisinde meyve suyu üreticilerini buraya çağırdığınız ve ortak girişim gerçekleştirdiğiniz takdirde daha büyük bir kaynak ortaya çıkacaktır. Tarsus’ta dikenli incir üretimini değerlendireceğiz ve artı değer katacağız” ifadelerine yer verdi.

“TALEP EDERSİNİZ OLUR”
Başkanlık makamında oturan kişinin kentin menfaatleri çerçevesinde taleplerde bulunması gerektiğini dile getiren Talay şunları söyledi: “Eğer makamda oturan kişi Mersin’in menfaatlerini istiyorsa önünde hiçbir kapı kapalı kalamaz. Bunu bazen güzellikle, bazen zorlayarak bazen de halkın gücü ile yapabilir. Eğer toplum için bir talebiniz var ise hiçbir şeyden korkmayın. Önce güzellikle olmazsa zorla. Ben beton ekonomisine karşıyım. Bir yerde kaldırım yap 3 sene sonra o kaldırımı boz baştan yap. Bu hem bir israftır hem de ilkel bir belediyecilik anlayışıdır. Billboard seçimleri bana göre ilkel bir yöntemdir. Billboarda fotoğraf vererek seçim kazanma anlayışı içinde olmayacağım”.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA