CHP’Lİ VAHAP SEÇER: “MERSİN İÇİN HAYALLERİM, PROJELERİM VAR" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ VAHAP SEÇER: “MERSİN İÇİN HAYALLERİM, PROJELERİM VAR"


 

Mersin’i en iyi tanıyan, kentin dinamiklerini en iyi bilen, enerjik bir belediye başkanı adayıyla CHP’nin Mersin’de seçimi kazanacağını vurgulayan CHP’li Vahap Seçer, “Benim Mersin’e ilişkin hayallerim, projelerim var” dedi.

CHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışmalarını sürdüren Vahap Seçer, Mersin’i en iyi tanıyan, kentin dinamiklerini en iyi bilen, enerjik bir belediye başkanı adayıyla Mersin’de ipi göğüsleyeceğine inandığını söyledi. Mersin’e ilişkin hayalleri olduğunu belirten Seçer, “Ortaya koyacağım projelerle, hangi dünya görüşünden olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun tüm hemşehrilerim kendini çok iyi hissedecek” dedi.

CHP’li Seçer, Kent Radyo’da Mirza Turgut’un hazırlayıp sunduğu “Kent Söyleşileri” programının konuğu oldu ve önemli açıklamalar yaptı. Kişi olarak her işlerin etkin ve verimli yürütülmesini çok önemsediğini belirten Seçer, bu anlamıyla icra makamında görev almayı çok önemsediğini belirtti. Turgut’un “Son bir yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adınız yakıştırılıyor. İsterseniz milletvekili olabilirdiniz ama “Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım’ dediniz. Niye?” sorusu üzerine, “İşte belirttiğim sebeplerden dolayı. Bizatihi icra makamında olmak ve Mersin’e yönelik projeleri hayata geçirebilmek için. Belediye Başkanlığı milletvekilliğinden çok farklı bir görev alanı ben iş insanı ve siyasetçim benim zihniyetim çok sözden ziyade çok iş yapmaktır. Belediye başkanlığı makamı bu fırsatı size veriyor. Bir fidan dikip onu yetiştirme, büyümesini görme, bununla gurur duyma imkanı veriyor bu nedenle belediye başkanı olmak istiyorum” dedi.

“ÜRETİM ODAKLI ÇALIŞIRIM”

İş dünyasından gelen bir kişi olarak, iş ve aş sağlamanın ne anlama geldiğini bildiğini belirten Seçer, üretimi ve hakça paylaşımı çok önemsediğini söyledi. 20’li yaşlarda kurduğu işletmesinde bugün yüzlerce insanın çalıştığını ve işletmesinin Mersin ve ülke ekonomisine katkı sağladığını anlatan Seçer, “Ben, ranta dayalı değil üretime dayalı bir şirketi işletiyorum. Kriz yönetimini, çalışanın derdini, sorununu bileceksiniz. Ancak, bütün bunlar bir günde değil, yıllar içinde öğrenilebilecek şeyler. İşte bunları deneyiminizle örtüştürdüğünüz zaman çok iyi bir belediye başkanı profili ortaya çıkar diye düşünüyorum” dedi.

“EKİBİMLE HAZIRIM”

Doğru karar alma, görev ve projeleri verimli bir şekilde ortaya koyma ve alınan kararları hayata geçirme sürecinde üretimden gelen bir yöneticinin öneminin daha net olarak ortaya çıktığını belirten Seçer, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na dair ilk çalışmalarımı saha çalışması ile başlattım. Mersin’de 200’e yakın sivil toplum kuruluşunun başkanı, yöneticisi ve üyelerinin yanı sıra muhtarlarımızı ziyaret ederek kentimize dair talep ve önerilerini dinledim. Yaklaşık 6 ay önce de bir proje masası oluşturduk. Bu proje ekibimizin içinde akademisyenler, emekli bürokratlar, partimize emek ve gönül vermiş bazı kişiler yer alıyor. Oluşturduğumuz ekiple beraber; kanaat önderlerini, sivil toplum örgütlerinin, ilgili oda veya sendika başkanlarını, kentimize dair söyleyecek sözü olan tüm kişileri düzenli olarak dinliyoruz ve geliştirdiğimiz projeleri daha da zenginleştirip, çözüm odaklı sağlayacak hale getiriyoruz” diye konuştu.

“ZAMANI İYİ KULLANMAK LAZIM”

“Ön seçim olursa, tercihiniz yine adaylık tercihiniz olur mu?” sorusu üzerine Seçer, CHP’nin yetkili kurullarının vereceği her karara saygı duyacağını belirtti. Seçer, “Ancak, önseçim takviminin, aday belirleme sürecinde zaman anlamında sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum. Çünkü aday belirlendikten sonra kampanya için kalan gün sayısı yeterli olmayacaktır. Zamanı etkin kullanmak, örgütleri Anamur’dan Tarsus’a hem kırsal hem merkez mahallelerinde etkin kullanmak lazım, sandık güvenliğini sağlamak, ilçe belediye başkan adaylarından belediye meclis üyelerine kadar etkin kadroları aday göstermek lazım. İyi bir takım kurmak lazım” yanıtını verdi.

“2014’ÜN HATALARI BU KEZ OLMAYACAK”

“Biz seçimi kazanmak istiyoruz. İşinin ehli, değerli insanlar belediye başkanı ve meclis üyesi olsun istiyoruz” diyen Seçer, şu ifadeleri kullandı: “CHP, Mersin’de güçlüdür. Güçlü olan Vahap Seçer veya bir başka kimse değildir. Güçlü olan partimizdir. Biz, sadece bu güce katkı sunarak ve her kesimin oyunu almaya talip olacağız. Başkanlık için bütün aday adayları değerlidir ama, adaylar açıklandıktan sonra seçime kadar o süreci en iyi performansla götürecek bir adayı CHP açıklamak zorundadır. CHP olarak Tarsus’ta da güçlüyüz ve Tarsus kritik bir öneme sahip. Tarsus’u da alabiliriz. Hiç kuşkusuz; Tarsus’un Belediye Başkan adayı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayının da kaderini belirleyecek durumda olacaktır. İl başkanı ve yönetimi sürecin amiral gemisi olacaktır. Aynı zamanda 13 ilçe başkanımız ve yöneticileri de bu takım oyununun içinde olacaklardır. Bu süreçte, duygusallığa yer yoktur. 2014’ün hataları bu seçimde tekrarlanmayacaktır. Güçlü belediye başkan adayları bunlara müsaade etmeyecektir”

“ADAY OLMAK DEĞİL; SEÇİMİ KAZANMAK İSTİYORUM”

Mersin’i en iyi tanıyan, Mersin’in dinamiklerini en iyi bilen, enerjik bir belediye başkanı adayıyla CHP’nin seçimi kazanacağına olan inancını dile getiren Seçer, “Ben sadece belediye başkan adayı olmak istemiyorum. Ben bu seçimi kazanmak istiyorum. Kazanmak için ne gerekiyorsa, kentin tüm bileşenlerine gelin hep beraber yapalım diyorum” dedi.  24 Haziran’dan sonra CHP’ye kırgın ve küskünlerin olduğunun hatırlatılması üzerine Seçer, “Elbette o vatandaşlarımızı da anlamak zorundayız ve biz o birikime, o deneyime sahibiz. Sorunlar varsa oturup konuşmalı, gerekiyorsa öz eleştirimizi yapmamız lazım. Kendi içimizdeki tartışmaları, kavgaları da bitirmemiz lazım. Ben de bu durumdan son derece rahatsızım. Herkesin aklını başına devşirmesi lazım. CHP, 100 yıla yaklaşan tarihiyle toplumun her kesiminin partisidir. Kimsenin kişisel ikbali için partimizi kaosa sürükleme lüksü yoktur. Kurultayın nasıl ve hangi koşullarda yapılacağı tüzüğümüzde bellidir” diye konuştu.

MERSİN’E YATIRIMI BEN ÇEKERİM

Partisine, partililerine ve tüm Mersin halkına güvendiğini belirten Seçer, şöyle dedi:

“Benim Mersin’e ilişkin büyük hayallerim var, düşüncelerim var, projelerim var. Mersin büyük bir kent ve önemli dinamikleri var. Çok değerli tarım toprakları, önemli bir stratejik konumu ve insan potansiyeli.. Ama hepsinin yanında, neredeyse her ailenin karşı karşıya olduğu bir sorunu da var: işsizlik... Böylesine birikimi olan, potansiyeli olan bir kente bu sorun yakışmıyor. O nedenle bu sorunu çözmek bize düşen sorumluluktur. Bu sorunu en iyi çözecek olan kişi ise benim. İş insanıyım, yatırımcıyım, sanayiciyim. Doğru yatırım, işsizliğin kökünü kurutur. Yatırımı iş insanı yapar, yatırımcıyı da ancak benim gibi iş dünyasından gelen bir belediye başkanı Mersin’e çekebilir. Benim ortaya koyacağım projelerle, hangi dünya görüşünden olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun tüm hemşehrilerim kendini çok iyi hissedecek. ‘Vahap Başkan oradaysa, sorun yok’ diyecekler” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA