ÜÇ MAHALLENİN KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜÇ MAHALLENİN KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz İlçesi, Dikilitaş, Bekirde ve Civanyaylağı Mahallelerine yaklaşık 12 milyon TL sözleşme bedelli 32 kilometrelik kanalizasyon hattı kazandırıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Mersin genelinde başlatılan hizmet seferberliği ile bekleyen altyapı sorunlarını birer birer çözüme kavuşturuluyor. Bu kapsamda MESKİ, Akdeniz İlçesi’nin Dikilitaş, Bekirde ve Civanyaylağı Mahalleleri’nin yıllardır süregelen kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturacak çalışmalara başladı. MESKİ Genel Müdürlüğü yaklaşık 12 milyon TL sözleşme bedelli projesi ile muhtelif çaplarda yaklaşık 32 kilometre kanalizasyon hattı, 670 adet kanalizasyon muayene bacası ve 1800 adet kanalizasyon parsel bacası yapımı gerçekleştirilecek.

Yılların kanayan yarası olan Dikilitaş, Bekirde ve Civanyaylağı Mahallelerin kanalizasyon sorununu  çözeceklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Akdeniz ilçesinde su ve kanalizasyon konusunda önemli alt yapı çalışmaları yapıyoruz.  Dikilitaş, Bekirde ve Civanyaylağı mahallelerinde yıllardır çözülemeyen bir kanalizasyon sorunu vardı. MESKİ tarafından yürütülen kanalizasyon çalışmalarının ardından mahallelerimiz yıllardır beklediği kanalizasyon hattına kavuşmuş olacak. 2019 yılı Haziran ayında tamamlanması öngörülen çalışmaların ardından bölgeden toplanacak atıksuların tamamı yerleşimin güney doğusundaki mevcut kanalizasyon bacasına bağlanacaktır. Mevcut hat ile de atıksuların Karaduvar Atıksu Arıtma tesisine iletimi sağlanacaktır ” diye konuştu.

Başkan Kocamaz ayrıca, Mezitli İlçesi Batı Havzası 2. Kademe kanalizasyon yapımı, Mezitli İlçesi Deniz mahallesi Gazipaşa caddesi yağmursuyu hattı yapımı, Toroslar İlçesi Karaisalı mahallesi (Kısmi) kanalizasyon inşaatı yapımı, Tarsus İlçesi Pamuklu-Eshabı Kehf Grubu üçüncü kısım içmesuyu isale hattı yapımı ile Anamur İlçesi Ören mahallesi kanalizasyon hattı yapımı işlerinde yüklenici firmalara yer teslimi yapıldığını belirterek yakın zaman çalışmalara başlanılacağını kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA