EMEKÇİLER: “BARIŞ İSTİYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKÇİLER: “BARIŞ İSTİYORUZ!”


 

Mersin’de 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir araya gelen emekçiler “Barış istiyoruz” diye haykırdı.

SONER AYDIN

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Ortadoğu’da savaş, antiemperyalizm, barış ve Türkiye başlıklı panel düzenlendi. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, İHD MYK üyesi avukat Büşra Demir, HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP Mersin eski milletvekili Aytuğ Atıcı, STK temsilcileri, kamu emekçileri ve çok sayıda işçi katıldı. Basın açıklaması ve belgesel gösterimi ile başlayan panelde barış ve Ortadoğu’da yaşanan savaşın etkileri konuşuldu.

“BARIŞ, HALKLARIN KARDEŞLİĞİDİR”
Panel öncesi 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle panelin yapılacağı kültür merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı gerçekleştiren KESK dönem sözcüsü Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Barışı, özgürlüğü ve eşitliği bu topraklarda kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize söz veriyoruz” dedi. Barış’ın uğruna mücadele edilmesi gereken, kazanılması gereken politik bir mücadele olduğunu kaydeden Muşlu, “İktidar partisi AKP için ‘Barış’ muhaliflerin ses çıkarmadığı, 6 milyon oy almış bir parti eş başkanlarının, muhalefet milletvekillerinin hapse atılabildiği, Cumartesi Anneleri’nin 700 haftadır sürdürdükleri çocuklarını arama eylemine polis saldırısının doğal karşılandığı, yasal hak olan grevlerin ertelendiği, yasaklandığı, ‘geçinemiyoruz’ diyenlerin terörist, vatan haini olarak ilan edildiği bir ortamın hakim kılınmasıdır. AKP iktidarı için ‘barış’ milyonlarca emekçi ve muhalifin kendileri için yaratılan yeryüzü cehennemine ses çıkarmadan boyun eğmesi, iktidarla bu koşullarda uyum içinde yaşamasıdır. Oysa emekçiler için, kadınlar için, ezilenler için ‘Barış, emeğinin karşılığını alabilmektir. Halkların eşit ve özgür birlikteliğinin sağlandığı, demokratik taleplerinin karşılandığı bir toplumsal mutabakattır. Halkların kardeşliğidir. Sadece bugünü değil geleceği de savunan ekolojik bir yaşamı hakim kılmaktır. Ötekileştirmenin ortadan kalkmasıdır. Derelerin özgür akmasıdır. Kadın erkek eşitliğidir. Çocuğun da hakları var diyebilmektir. Göçmenleri düşman görmemek, dayanışmayı büyütmektir” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından panelin gerçekleştirileceği salon geçildi. Moderatörlüğünü SES Şube Eş Başkanı Özge Göncü’nün yaptığı panelde Ortadoğu’daki savaş, savaşın getirdiği göçler, insan hakları ve ekonomik kriz konuşuldu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA