KADINLAR ‘ÇİÇEKLE’ İSTİHDAM EDİLECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR ‘ÇİÇEKLE’ İSTİHDAM EDİLECEK


 

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odasının 2012 yılından bu yana yürüttüğü dördüncü proje ile kadın istihdamı adına gelecek vadeden bir proje oluşturdu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nin (ESOB) ve Toroslar Belediyesi’nin de ortağı olduğu “ Çiçek Yetiştiriciliğinde Kadın İstihdamı” SODES projesi düzenlenen törenle açıldı. Oda’dan yapılan açıklamaya göre kahvaltılı açılış töreninde konuşan Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Şah Budak, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Mersin Valiliği Koordinatörlüğünde Yürütülen SODES ( Sosyal Destek Programı) kapsamında hazırlanan “Çiçek Yetiştiriciliğinde Kadın İstihdamı ” Projesi ile 18-65 yaş arası 25 kadına 3 Eylül2018-31 Ekim 2018  tarihleri arasında İlaç ve Baharat Bitkileri”  mesleki eğitim kursu verileceğini söyledi.

“ÇİÇEKÇİLİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ”
Mesleki eğitim kursu ile kadınlara bir meslek kazandırmayı hedeflediklerini kaydeden Şahbudak, “Projemizin hedefi, İlaç ve Baharat Bitkileri Yetiştiriciliği mesleğinde verilecek olan mesleki eğitimle çalışma hayatında mesleki bilgi ve beceri yetersizliği nedeniyle özgüveni yetersiz, iş bulmakta zorlanan, şiddet gören, işsiz ve vasıfsız genç ve yetişkin kadınların mesleki ve teknik olarak eğitilmesi, daha iyi koşullarda istihdam edilmelerinin sağlanması, yerel işgücü piyasasına nitelikli, sertifikalı iş gücü haline getirerek istihdam edilmelerinin önünü açmaktır.  Ayrıca oda olarak Mersin’ de Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesinin açılmasını istiyoruz. Organize sanayi bölgesinin çiçekçilik sektörümüzde girdi maliyetlerinin azaltılmasında büyük rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.

“MERSİN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İSTİHDAM SAĞLAMALI”
Toplantıya katılan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer yaptığı konuşmada, “Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odamızca dördüncüsü yapılan SODES projesinin çiçek yetiştiriciliği dalında eleman yetişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca çiçek yetiştiriciliğinde Mersin Organize Sanayi Bölgesinin istihdam ve ilerleme için bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, oda yönetim, denetim kuruluna ve oda personeline gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“KATILIMCILARA GÜNLÜK 25 TL HARCIRAH VERİLECEK
Proje Koordinatörü İnci Tulunay tarafından ise “ 2012 yılında “Bir buket Umut”, 2013 Yılında “Kadın Kalbiyle Çiçek Bahçesi” Ve 2015 Yılında “Sodes Sevgi Bahçesi Kadına Altınbilezik Güvencesi “ projelerimiz istihdam projeleri olup, Kalkınma Bakanlığından hibe almaya hak kazandı. Sosyal Destek programı (SODES) , dezavantajlı bölgelerimizin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla bu bölgelerdeki göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen bir sosyal kalkınma programıdır. SODES Projeleri ile istihdam edilebilirliğin artırılması, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarının sağlanması, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki çocuk, genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı verilmesi hedeflenmektedir. SODES’in öncelikli hedef kitlesi yoksulluk ve sosyal imkânlara erişimde sıkıntı yaşayan; çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göçle gelenler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve gruplardır. Projemizde eğitimler ücretsiz olup, katılımcılara İŞKUR tarafından günlük 25 TL. harcırah verilecektir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA