MEZİTLİ SAHİLİNDE MUHTEŞEM KONSER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ SAHİLİNDE MUHTEŞEM KONSER


 

Mezitli Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Toros Dağları’ndan sonra Akdeniz sahilinde unutulmaz bir etkinlik ile kutladı.

Mezitli Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Toros Dağları’ndan sonra Akdeniz sahilinde Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarıyla sürdürdü. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Türkiye’nin en güzel sahillerinden birisi olan Viranşehir Sahili’nde sahne alan MDOB sanatçıları, vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Katılımın yoğun olduğu konsere, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Bengi İspir Özdülger, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım ile parti yönetimi, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. MDOB orkestra şefi Anıl Aydın tarafından yönetilen konserde, çeşitli bestecilerin eserlerinin yanı sıra Türk Halk Müziği'de klasik müzik notaları ile buluştu. Konser öncesi sürpriz bir de gelişme yaşandı. Daha önce Başkan Tarhan’ın makamına gelerek, küçük bir konser veren minik keman sanatçısı Ecmel Neva Bildik ise kemanıyla Mazas’ın 26 numaralı Caprice eserini çaldı. İzleyicilerden büyük alkış alan minik sanatçı, opera sanatçılardan da tam not aldı.

BAŞKAN TARHAN KÜLTÜR VE SANATI MERSİN’E YAYIYOR

Başkan Tarhan’ın kültür ve sanatı Mersin’in geneline yaydığını dile getiren ve her daim sanata destek olduğunu ifade eden MDOB Müdürü Bengi İspir Özdülger, “Davetlilere ve kurum sanatçılarıma çok teşekkür ediyorum. Ama burada en büyük teşekkürü de saygıdeğer Başkanımız Neşet Tarhan hak ediyor. Her zaman kültürü, sanatı ve kurumumuzu destekliyor ve yanımızda oluyor. Kendisi Mezitli için ‘kültür-sanat ilçesi’ diyor. Gerçekten de çok doğru söylüyor. Aslında kültür ve sanatı Mersinimize de yayıyor. Kurum olarak 2 Ekim tarihinden itibaren yeni sezonumuza başlayacağız. Her zaman olduğu gibi bundan sonrada yanımızda olacağınız, alkışlarınızla varlığınızı göstereceğiniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

İLÇEMİZİN KİMLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARTTIK

Konser öncesi Başkan Tarhan da kısa bir konuşma yaparak, “Toros Dağları’nda düzenlediğimiz konserden sonra şimdi ise Akdeniz’in en güzel sahillerinden birisi olan Viranşehir Sahili’nde harika bir konser gerçekleştiriyoruz. Konser öncesi daha önce beni makamımda ziyaret ederek, mini bir konser veren Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda eğitim gören genç keman sanatçısı Ecmel Neva Bildik’i dinledik. Kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Bizleri kırmadılar ve konserimize eşlik ettiler. Minik kızımızı çok yetenekli buluyor, başarılarının devamını diyorum. Belediye olarak kültür ve sanata yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Mezitli’de kültür ve sanat adına güzel şeyler olduğunu görüyoruz. Her kentin bir kimliği vardır. Yaptığımız çalışmalarımızda ilçemizin kimliğini ortaya çıkartıyor. Mezitli her yerde kültür-sanat ilçesi olarak konuşuluyor. Tekrardan tüm sanatçı arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA