HEDEF OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEDEF OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU


 

Bedensel Engelliler Yelken Milli Takımı, Mersin’de kampa girdi. 16-22 Eylül tarihlerinde Amerika’da yapılacak olan Paralimpik Dünya Yelken Şampiyonası’nda kadınlarda Miray Ulaş, erkeklerde ise Hasan Hüseyin Akbulut, Türkiye’yi temsil edecek. Sporcular bu yıl Türkiye’ye

Türkiye'de ikinci kez yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Yelken Şampiyonası'nda 25 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında şampiyon olan Miray Ulaş ile Hasan Hüseyin Akbulut, milli takıma seçildi. Milli Takım Antrenörü Cemal Özdiyar yönetiminde Mersin'de kampa giren sporcular, hedeflerinin önce dünya şampiyonluğu, ardından olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirtti. Çalışmaları ve hedefleriyle ilgili İHA muhabirine konuşan Miray Ulaş, Milli Takımla bir kez daha dünya şampiyonasına gittiği için mutlu olduğunu söyleyerek, "Bu yıl Bedensel Engelli Yelken Türkiye Şampiyonası'nın ikincisi düzenlendi. 36 lisanslı sporcu olmasına rağmen yarışmaya 22 sporcu katıldı. Türkiye şampiyonası aynı zamanda Amerika’da düzenlenecek dünya şampiyonasının seçmesiydi. Seçmeler yapıldı, kadınlarda birinci ben oldum. Şimdi de Milli Takım kampına başladık. 11 Eylül’e kadar kampımız devam edecek. Hedefim dünya şampiyona olmak. Kürsüye çıkıp Türk bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Tabi bu ilk hedefim. En büyük hedefim olimpiyatlara katılıp, ilk 3 arasında yer almaktır" şeklinde konuştu.

HEDEFLERİMİZ YÜKSEK, DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Sporcular hakkındaki düşüncelerini de söyleyen Özdiyar, "İkisinin de önleri çok açık. Özellikle Miray’ın yaşının genç olması çok büyük bir avantaj. Çünkü geçen seneki dünya şampiyonu kadın 55 yaşındaydı ama Miray o zaman 18 yaşındaydı. Teknemiz olmadan onlarla başa baş yarıştı. Biz geçen yıl dünya 3’üncüsü oluyorduk fakat son yarışta dümenimizde çok ufak bir teknik arızadan dolayı bunu kaçırdık. Demek ki biz bu çalışmayla dünya şampiyonu olmamamız için hiçbir neden yok. Daha çok antrenman daha çok kamp daha çok yarışla bunu başarırız. Miray’ın hedefi 2024 olimpiyatları. Ona göre hazırlanıyor. O olimpiyatlara bir erkek bir kadın katılacağız. Hedeflerimiz yüksek. Daha çok çalışacağız" açıklamasını yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA