“PARÇALAMA PLANLARI BOŞA ÇIKTI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PARÇALAMA PLANLARI BOŞA ÇIKTI”


 

ÇYDD Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, Zafer Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan zaferle sömürgeci devletlerin Anadolu’yu parçalama ve paylaşma kararlarını boşa çıkartıldı” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi’nin çağrısıyla; ADD Mersin Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Mersin Şubesi, Eğitim-İş Mersin Şubesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü nedeniyle ortak basın açıklaması düzenlendi. ÇYDD Mersin Şubesi’nde gerçekleştirilen açıklamaya ÇYDD Şube Başkanı Maryet Tanlı, ADD Şube Başkanı Sacide Uluğ, ve birçok STK temsilcisi katıldı. Zafer Bayramı’nın yıldönümü nedeniyle hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan ÇYDD Şube Başkanı Maryet Tanlı, 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan zaferle sömürgeci devletlerin Anadolu'yu parçalama ve paylaşma kararlarını boşa çıkarıldığını vurguladı. 

“GELECEK KUŞAKLARA BORCUMUZ VAR”
Büyük Taarruzun zaferle sonuçlanmasının Türkiye’ye laik, demokratik, çağdaş bir hukuk devleti olmanın kapılarını açtığını ifade eden Tanlı, “Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk bu zafer için ‘Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum’ demiştir. Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. 30 Ağustos 1922’de tüm varlığını ortaya koyarak özgürlük ve bağımsızlığın bedelini ödeyenlere Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, İsmet Paşaya, tüm cephe arkadaşlarına ve gelecek kuşaklara borcumuz var” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA