VATANDAŞA KOKMUŞ TAVUK ETİ YEDİRECEKLERDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATANDAŞA KOKMUŞ TAVUK ETİ YEDİRECEKLERDİ!


 

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdiği operasyonda sağlıksız koşullarda hazırlanarak insanların tüketimine sunulmaya çalışılan 1,5 ton kokmuş tavuk etine el koyarak imha etti.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamada, sağlıksız koşullarda ve kaçak olarak hazırlanarak insanların tüketimine sunulmaya çalışılan 1 buçuk ton kokmuş tavuk etinin yakalandığı açıklandı. Edinilen bilgiye göre Yeni Mahalle’de devriye görevi yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, gece saat 23:300 sıralarında, 5337 ile 5338 sokakların kesiştiği Dere apartmanı altında bulunan bir depo önüne park etmiş kapalı kasa minibüs tipi bir araçtan, 3 kişi tarafından poşetler içerisinde kilolarca etin içeriye taşındığını tespit etti. Güvenlik güçlerinin haber vermesi üzerine belirtilen adrese giden Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de sağlıksız koşullarda taşınan ve hijyen kurallarına uyulmadan çuval ve poşetlere gelişigüzel doldurulup tek odalı depoda saklanan 1 buçuk tonu aşkın etlerle ilgili fatura, irsaliye veya veteriner raporu olmadığını tespit ederek kaçak depoya el koydu, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen ziraat mühendisi ve veteriner hekim tarafından yapılan kontrol ve incelemelerde ise ele geçirilen etlerin tavuk eti olduğu belirlendi. 

CUMHURİYET SAVCILIĞINA YAZI YAZILDI
Etlere ait evrak beyanı yapılamaması üzerine polisler, Suriye uyruklu oldukları anlaşılan Ahmad Maher A., Ahmad S. ile İbrahim B. adlı kişilere ait depo ve araçta ele geçirilen etlerle ilgili olarak Mersin Cumhuriyet Savcılığı’na arama ve el koyma için izin yazısı aldı. Güvenlik güçleri, etlerin sahibi olduğu anlaşılan Suriye uyruklu 3 kişiyi, etlerin taşındığı anlaşılan kapalı kasa araçla birlikte Mağazalar Polis Merkezi Amirliği’ne götürerek adli işlem başlattı.

ELE GEÇİRİLEN ETLER İMHA EDİLDİ
Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerek araçta bulunan, gerekse de depo olarak kullanılan işyerinde ele geçirilen etlerin muhafaza koşullarının hijyen ve sağlık şartlarını taşımaması nedeniyle, insanların tüketimine uygun olmadığı kanaatine vararak imha edilmesine karar verdi. Bunun üzerine Zabıta ekipleri, ele geçirilen yaklaşık 1 buçuk ton civarındaki tavuk eti olduğu değerlendirilen etlere el koydu. Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü hizmetinde olan çöp kamyonuna yüklenen etler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Atık Bertaraf Tesisi’ne taşınarak burada imha edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA