ŞANLI ZAFER 96 YAŞINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞANLI ZAFER 96 YAŞINDA


 

Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü hazırlıkları büyük oranda tamamlandı. Kent protokolü sabah saatlerinde Cumhuriyet alanında buluşacağı bildirirken her yıl alternatif bir program yapan CHP ise Balıkçı Barınağı’ndan yürüyüş gerçekleştirecek.

Haber Merkezi

Osmanlı’nın küllerinden doğan Türkiye’yi boğmak isteyen işgalci Yunan kuvvetlerinin  1922 yılında yapılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile ülke topraklarından kovulması nedeniyle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı hazırlıkları tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de sürüyor. Büyük zaferin 96’ıncı yıldönümü nedeniyle Mersin’de düzenlenecek etkinliklerin adresi bu yılda Akdeniz İlçesi’nde yer alan Cumhuriyet Alanı olacak. Mersin Valiliği’nden kamuoyuna duyurulan programa göre kent protokolü sabah saatlerinde alanda yerlerini alacak. Alanda yer alan Atatürk Büstüne çelenk sunumu ile başlayacak programda kent protokolü daha sonra Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda bayram tebriklerini kabul edecek. Program Sırasıyla İstiklal Marşı’nın okunması, bir öğrencinin okuyacağı şiir ile sürecek. Daha Sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile devam edecek program kent protokolünün geçiş seremonisi ile sona erecek.

CHP’DEN ALTERNATİF YÜRÜYÜŞ
CHP Mersin İl Başkanlığı ise Zafer Bayramı programı kapsamında Balıkçı Barınağı’ndan Cumhuriyet alanına yürüyüş düzenleyecek. Saat 10.30’da barınak önünde toplanacak partililer buradan Cumhuriyet Alanı’na yürüyecek. Söz konusu yürüyüşe birçok STK üyelerinin de destek vereceği bildirilirken, program saat 11.00’de alanda yer alan Atatürk Büstüne çelenk sunulması, İstiklal Marşı’nın okunması hemen ardından yapılacak basın açıklaması ile son bulacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA