KARADUVAR KADERİNE TERK EDİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARADUVAR KADERİNE TERK EDİLDİ!


 

Karaduvar’da eskisine oranla şikayetleri azaltacak ve daha düzenli bir akaryakıt platformunun kurulumu için Büyükşehir Belediye meclisine gönderilen kurum görüşü teklifine olumsuz görüş verilmesi kafalarda soru işareti yarattı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleşen son oturum toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen ‘Deniz İçi Boru Hattı, Dolfen ve Platform’ teklifine olumsuz yanıt verilmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Bakanlığın 19.07.2018 tarihli ve E.122588 sayılı yazısı ile; Mersin’in Akdeniz İlçesi, Karaduvar Mahallesi’nde OPET Petrolcülük A.Ş tarafından kurulmak istenen söz konusu tesis için 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu teklifine ilişkin kurum görüşü teklifine İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Temizlik Komisyonundan olumsuz karar çıktı. Komisyonlardan Meclise gelen teklif oylanmadan söz alan Mersin Büyükşehir Belediyesi bağımsız Meclis üyesi Mustafa Güler, söz konusu komisyon kararlarını anlayamadığını ve gerekçe kısmının boş bırakıldığını belirterek bilgi talep etti.

“BAKANLIK BİZDEN SADECE GÖRÜŞ SORUYOR”

Güler’in bilgi talebine yanıt veren Mersin Büyükşehir Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Özgür Şanal, Önceki dönemlerde de OPET firmasının bu bölgede bir talebinin olduğunu kaydederek şu bilgileri verdi: “Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bizden sadece görüş soruyor. Biz bunu bu kararla bakanlığa bıraktık çünkü Karaduvar halkı oradaki akaryakıt borularından çok fazla şikayetçiler. Zaten orada bir platform var ve platform üzerinden giden birçok boru var. Ayrıca çevre kirliliği açısından da bu borular çok ciddi sıkıntılar yaratıyor” dedi.

“DAHA DÜZENLİ BİR PLATFORM KURULMASINI NEDEN REDDEDİYORUZ?”

Şanal’ın ardından konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mustafa Güler ise Opet firmasının orada şikayetlere neden olan eski platformun yerine daha düzenli bir platform kurmak istediğini bu teklifin neden reddedildiğini anlayamadığını söyledi. Ayrıca gerekçe kısmının boş bırakıldığını sözlerine ekleyen Güler, şunları söyledi:  “Orada çok sığ döşenmiş akaryakıt boruları var. Şimdi gördüğüm kadarı ile daha büyük tonajlı gemilerin yanaşabileceği bir hat üzerine daha nizami bir platform yapılmak isteniyor. Bu durum düzensiz olan akaryakıt borularının ortadan kaldırılması için bir avantaj sunmuyor mu? Ayrıca biz bu teklifi reddederek burayı eski haliyle bıraktığımız zamanda şikâyetlerin devam edeceği anlamına gelmiyor mu? Çünkü biz bu karar ile eski ve gayri nizami olan platformun mevcut haliyle kalmasına neden oluyoruz. Burada en azından bu bölgenin bakanlığa bırakılması konusunda bir gerekçe yazarsak iyi olur. Çünkü biz uygun görmeyerek teklifi reddediyoruz. Bakanlık için bu ibare eklenirse daha iyi olur diye düşünüyorum.”

TEKLİF OY BİRLİĞİ İLE REDDEDİLDİ

Daha sonra Güler’e yeniden yanıt veren Şanal ise “Burada bakanlık bizden sadece görüş soruyor, planı işleyin demiyor. Zaten burası bizim plan sınırımız içerisinde bir yer değildir. Bütün yetki Çevre ve şehircilik bakanlığındadır” diye konuştu. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından oylamaya sunulan gündem maddesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın teklifi reddedildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA