Gülnar’da yüzyıllık hayal gerçek oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gülnar’da yüzyıllık hayal gerçek oldu


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 22 milyonluk yatırım bedeline sahip olan Gülnar Ilısu içmesuyu inşaatının temeli atıldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Gülnar’ın 100 yıllık hayalini gerçekleştirecek olan Ilısuyu İçmesuyu Hattı Temel Atma Töreni’ne Başkan Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP İlçe Teşkilat Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GÜLNAR ÜÇ BAYRAMI BİR ARADA YAŞIYOR”
Gülnar’a sayısız hizmet götüren ve Gülnarlıların gönlüne taht kuran Başkan Kocamaz Ilıusu İçmesuyu Hattı Temel atma Töreni’nde yaptığı konuşmasında “Gülnar Mersin için çok önemli bir yerleşim yeri. Bu dağların çocukları, nöbet tutarak burada beklemeye devam ediyorlar. Biz de diyoruz ki buraları bekleyen Yörüklerimize hak ettiği hizmet verilsin. Gülnar önemli ama Gülnar diğer ilçelerden farklı olarak üç bayramı birlikte kutluyor. Diğer ilçelerimiz Kurban Bayramı ile birlikte Zafer Bayramını kutlarken Gülnar ilçemize bir de su bayramı ekleniyor. Şimdiden Ilusu’dan gelecek o temiz, saf tam sizlere layık su hepiniz için hayırlı olsun. Belediyecilikte 25 yılı tamamlıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne partimiz aday gösterip huzurlarınıza çıktığımızda Mersin’in bu kadar geri kaldığını, hizmete aç olduğunu bilmiyorduk. Ama gelip gördük ki bu ülkenin gerçek sahipleri, bu vatana her zaman karşılıksız sevgi besleyen insanlar maalesef koskoca bir Cumhuriyet döneminde hak ettiği hizmeti maalesef alamamış” dedi.

MERSİN’İ BU TOPRAĞIN ÇOCUKLARI YÖNETMEDİ
Önceki dönemlerde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanının 22 katından fazla bir alana hizmet verdiklerini sözlerine ekleyerek devam eden Başkan Kocamaz, “Şunu özellikle hatırlatmak istiyorum ki bugüne kadar Mersin’i bu toprağın çocukları yönetmedi. 2014’te göreve geldiğimiz andan itibaren Mersin’de kendine göre düzen kuranlar, Mersin’i kendi kafasına göre yönetmeye çalışanlar çok büyük rahatsızlık duydular. Göreve gelmeden önce esas mücadelenin seçimi kazanmak değil, seçimden sonra olacağını biliyorduk. Mersin’ de yanlış kaynayan kemiği önce kırıp sonra yeniden daha doğru şekilde kaynatmak mecburiyetinde olduğumuz bilinciyle hareket ettik. Hasbel kader bugün bu otobüsün direksiyonunda biz varız. Ama Allah’ın izniyle bu otobüs tüm yolcularıyla ilerlemeye daha büyük projelere imza atmaya devam edecek. Vatandaşımız hizmetin en iyisine layık” ifadelerini kullandı.
Temeli atılan Gülnar Ilısu içmesuyu inşaatının Gülnar tarihinin en önemli projesi olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Bugün burada bir bayram yaşıyoruz çünkü Gülnarlıların 95 yıllık hayali olan su inşallah iki yıl içerisinde Gülnarlı hemşerilerimizin ve bu güzergâhtaki mahallelerin musluklarından akacak. Şimdiden bu projenin hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum. Bu büyük bir proje. Gülnar tarihinin en önemli ve pahalı projesi. İnşallah Gülnar’ımızın kanalizasyon ve atıksu arıtma sorununu da çözdüğümüzde Mersin merkezden farksız bir ilçemiz olarak yoluna devam edecektir” dedi.

“TOROSLARIN BERRAK SUYU GÜLNARLILARLA BULUŞACAK”
Törende konuşan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise “Torosların berrak suyuyla Gülnarlıları buluşturmak adına yapılan bu dev projeden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 22 milyon TL’lik, Gülnar ölçeğinde bir ilçe için tarihi ve dev bir yatırım. Gülnarlı vatandaşlarımızın da Torosların berrak suyunu içmeye hakkı vardır. Büyükşehir Belediye Başkanımız gece gündüz demeden Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veriyor. Birileri Büyükşehir çalışmıyor algısı yaratmak istiyor ama buna en güzel cevabı Gülnarlı vatandaşlarımız zamanı gelince verecek”  şeklinde konuştu.

“BU DÖNEM İLÇEMİZİN EN ŞANSLI DÖNEMİ”
Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise törende Gülnarlılara seslenerek,  “Biz 1999 yılında Gülnar ilçemizi aldığımız zaman ilçemizde içme suyu, yolu, imar planı yoktu. Yıllarca mücadele ile ilmek ilmek dokuduk. 2011 yılında İller Bankası’na Ilısu’dan içme suyu gelmesi için müracaat ettik. 2014 yılı seçimden sonra Büyükşehir Yasası ile MESKİ’ye devredildi. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu suyun bir an önce gelmesi için elimizden geleni yaptık. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır derler. Bu dönem ilçemizin en şanslı dönemi. Bugün Gülnar için dev bir yatırım olan projenin temel atmasını yapacağız. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın Gülnar’a yapılacak hizmette ağzından hayır kelimesi çıkmadı. Bu hizmetler inanıyorum ki artarak devam edecektir” dedi.

GÜLNAR MERKEZ İLE BİRLİKTE 11 MAHALLENİN İÇMESUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Gülnar ilçesinin 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak ve iki yılda tamamlanması öngörülen Gülnar Ilısu içmesuyu İnşaatı, Ilısu kaynağından başlayarak iletim hattı güzergahı üzerinde bulunan; Bardat, Belkuyu, Örenkuyu, Taşdüştü, Miskale, Akgedik, Köseçobanlı, Akova, Konur, Demirözü ve Dayıcık mahalleri ile birlikte Gülnar Merkezine ulaşarak 11 mahallenin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak.
57 kilometre uzunluğundaki isale hattı ile yaklaşık 80 litre/saniye içmesuyu iletilecek olan  İçmesuyu İnşaatının tamamlanması ile birlikte Gülnar İlçesinin içmesuyu sorunu çözüme kavuşacak.
22 milyon TL’lik sözleşme bedeline sahip proje kapsamında 300 ve 350 milimetre çapında 57 kilometre isale hattı döşenerek, bunun yanı sıra istinat duvarı, 3 adet 3 gruplu terfi merkezi, 1adet 300 metreküplük depo, 1adet klor odası, 2 adet 50 metreküplük depo, 1219,12 metre servis yolu, sanat yapıları ile mekanik ve elektrik işleri yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA