YENİ PLANLARA 10 GÜNDE 150 İTİRAZ GELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ PLANLARA 10 GÜNDE 150 İTİRAZ GELDİ


 

Mersin’in 4 merkez ilçesi için hazırlanan ve itirazlar üzerine geçtiğimiz günlerde revize edilerek askıya çıkarılan 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarına 10 gün içerisinde 150 itiraz geldi.

Hediye Eroğlu

Mersin’de sene başında kabul edilen ancak 40 bin imza ile itiraz edilince yaklaşık 10 önce revize edilerek yeniden yayınlanan 4 merkez ilçe Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir’in 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları’na aradan geçen sürede yapılan itiraz sayısı belli oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Burhanettin Kocamaz, planlara 10 gün içerisinde 150 adet şikayet geldiğini söyledi.

“ŞİZOFRENİK TİPLER BU PLANIN ONAYLANMAMASI VEYA YENİDEN İPTALİ İÇİN ÇALIŞIYOR”

Ancak birilerinin planları engellemeye yönelik çalışmalar içerisinde olduğunu iddiasını da yineleyen Kocamaz, “Bazı şizofrenik tipler bu planın onaylanmaması veya yeniden iptal edilmesi yönünde bir takım gayret içerisine girdiler. Ama elimizdeki malzeme de bu. Kerameti kendinden menkul bazı şizofrenik tipler bu işi yaptırmama gayreti içindeler. Planları ilan ettiğimiz günden buyana yani 10 günde 150 civarında itiraz geldi. Belli ki bu yeni plan vatandaşlarımız tarafından olumlu karşılandı ve vatandaşımız artık o tür provokasyona da girmiyor. Kendilerine de zaten SMS ile bu bilgiler ulaştırılmış oldu” dedi.

1/5000 ÖLÇEKLİ REVİZYON NAZIM İMAR PLANI MERSİN’E NE KAZANDIRACAK?

Mersin İli İdari sınırları kapsamında ilin alt ölçekli planlarını koordine edecek, arazi kullanım kararlarını bir stratejik yaklaşım içerisinde kurgulayacak, Mersin ilinin küresel, ülkesel ve bölgesel düzeyde potansiyellerini geliştirerek, geleceğe taşıyacak, doğal ve kültürel değerlerini, sürdürülebilir araçlar ve yöntemlerle koruyup geliştirecek, kontrolsüz göç ve hızlı kentleşme problemlerinin yarattığı ekonomik sorunlara çözüm getirecek, doğal varlıklar ve yenilenebilir enerji konularında sürdürülebilir bir ekolojik yaklaşım benimseyecek şekilde kentsel gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın yönlendirilmesini sağlayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA