KRUVAZİYER LİMANI İÇİN ÇED TOPLANTISI YAPILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KRUVAZİYER LİMANI İÇİN ÇED TOPLANTISI YAPILACAK


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Çamlıbel Kurvaziyer Limanı Projesi için yarın ÇED bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Çamlıbel Kurvaziyer Limanı Projesi’ne Bakanlıktan onay çıktı. 23 Temmuz’da ilan edilen kararın ardından proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlatıldı. Proje için yarın saat 10.00’da halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak adına “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek proje için bölgede faaliyet gösteren balıkçıların, çevrecilerin ve STK temsilcilerinin itirazlarını dile getirmesi bekleniyor.

“BALIKÇILAR KARADUVAR’A TAŞINACAK”

Proje ile bölgede önemli değişiklikler de yaşanacak. Bölgede bağlanmakta olan büyük balıkçı teknelerinin Karaduvar’da yenileme ve genişletme çalışmaları süren Karaduvar Balıkçı Barınağına taşınması söz konusu olacak. Bölgede hurdaya ayrılmış gemilerin ve bazı yük gemilerinin bağlandığı mevcut rıhtım genişletilerek uluslararası yolcu gemileri tarafından kullanılabilecek bir kurvaziyer limana dönüştürülecek. Ayrıca mevcut balıkçı barınağının günün şartlarına uygun şekilde ihya edilerek çekek yeri olarak kullanıma uygun hale getirilmesi ve mevcut Kültür Park önünde, merkeze açılan yaya aksını karşılayacak, cazibeyi arttıracak şekilde yerel deniz hatlarında çalışacak deniz otobüsü, tur tekneleri tarafından kullanılacak bir yanaşma rıhtımı yapılması planlanıyor.

“BÖLGE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİLECEK”

Akdeniz İlçesi'nde bulunan ve kentin en eski bölgelerinden biri olan Çamlıbel’in kaybolan cazibesinin arttırılması için de düzenlemeler geliyor. Proje ile bölgede balıkçılar çarsısı, günübirlik yeme-içme tesisleri, alış-veriş ve dinlenme mekanları, halka açık rekreasyon alanları gibi özgün mimari ve yapı elemanları ile bezenecek üst yapı tesisleri yer alacak. Öte yandan, şehrin ana ticaret merkezine çok yakın bir konumda bulunan Çamlıbel’in sahil ve kıyı şeridi bir proje bütünlüğü içerisinde planlanıyor. Mevcutta atıl olan ve çevre sorunları giderek artan bölgenin Mersin’e kazandırılması, şehrin turizm potansiyelinin arttırılması, kent merkezindeki ticari faaliyetlerin canlandırılması, halkın ve ziyaretçilerin birlikte yararlanacağı günübirlik ve rekreatif kullanım alanları ile Mersin sosyal ve ekonomik hayatına katkı sağlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında yapılacak tüm deniz yapıları için tasarım ömrü 50 yıl olarak belirlendi. Projenin inşaat aşamasında 100, isletme aşamasında limanda 50, liman içinde yer alan ve kiraya verilecek olan kafeterya ve alışveriş ünitelerinde 150 kişi olmak üzere toplam 200 kişinin çalıştırılması planlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA