KARAKUCAK GÜREŞLERİ’NİN HAZIRLIKLARI TAMAM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARAKUCAK GÜREŞLERİ’NİN HAZIRLIKLARI TAMAM


 

Anamur’dan Toroslar’a kadar 7 ilçede gerçekleştirilecek olan 5. Geleneksel Karakucak Güreşleri’nde, kazanan sporculara ise toplamda 346 bin 500 TL ödül verilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 24 -30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin hazırlıklarının büyük oranda tamamlandığı bildirildi. Belediye’den yapılan açıklamada, güreşlerin ilk olarak Anamur’un Abanoz Yaylası’nda başlayacağı bildirilirken, etkinliğin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Hadise konseri ile son bulacağı belirtildi. Anamur’dan Toroslar’a kadar 7 ilçede gerçekleştirilecek olan 5. Geleneksel Karakucak Güreşleri’nde, kazanan sporculara ise toplamda  346 bin 500 TL ödül verilecek.

HER İLÇEDE 49 BİN 500 TL PARA ÖDÜLÜ DAĞITILACAK

Yeni nesillerin ata sporlarını öğrenmeleri ve benimsemeleri için düzenlenen Karakucak Güreşleri finalleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Toroslar ilçesi, Gözne Mahallesi’nde sona erecek.24-30 Ağustos tarihleri arasında saat 13.00 ile 19.00 saatlerinde gerçekleşecek olan 5. Geleneksel Karakucak Güreşleri, saat 19.30’da da birbirinden değerli sanatçıların sahne almasıyla devam edecek. Pırpıtla yapılan ve Türklere özgü yağsız çayır güreşi olarak bilinen Karakucak Güreşleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından katılacak olan güreşçiler yaş, kuvvet ve ustalıklarına göre kategorilere ayrılarak kıyasıya mücadele etme fırsatı bulacaklar. Minikler, Yıldızlar ve Büyükler olmak üzere 3 kategoride mücadele eden ve dereceye giren güreşçilere her ilçede 49 bin 500 TL para ödülü dağıtılacak.

GÜREŞ VE KONSER PROGRAMI

5. Geleneksel Karakucak Güreşleri 24 Ağustos Cuma günü Anamur-Abanoz Yaylası’nda başlayacak ve akşam saat 19.30’daki konserler ile devam edecek. Yapılan konserlerde, Sevcan Orhan ve Kadir Somer sahne alacak. 25 Ağustos Cumartesi günü Gülnar-Devedaşı’nda gerçekleşen müsabakaların ardından akşam saat 19.30’da Mustafa Yıldızdoğan ve Aşık Devai konser verirken, 26 Ağustos Pazar günü Mut ilçesi Musa Eroğlu Sevgi Parkı’nda gerçekleşen güreş müsabakalarından sonra akşam saat 19.30’da Mustafa Yıldızdoğan ve Batuhan Şaraplı sahne alacak. 27 Ağustos Pazartesi Silifke-Mara’daki güreşlerden sonra saat 19.30’da Burcu Güneş ve Doğa Yavuz Uydacı konser verirken, 28 Ağustos Salı günü Erdemli-Sarıkaya’daki güreşlerin ardından akşam saat 19.30’da Ahmet Şafak, Deniz Toprak ve Ahmet Öngel türkülerini seslendirecek. 29 Ağustos Çarşamba Çamlıyayla ilçesi Zevzek Tepesi’ndeki müsabakaların ardından saat 19.30’da  Buray, Atilla Yılmaz ve Abdil Çemer sahne alırken, müsabakalar son olarak 30 Ağustos Perşembe günü Mersin’in Gözne Mahallesi’nde düzenlenecek ve akşam saat 21.30’da Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda pop müziği sanatçısı Hadise konser verecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA