MERSİN BAYRAMA HAZIR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAYRAMA HAZIR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda hizmetlerin aksamaması için gereken tüm tedbirleri alarak, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirebilmesi için tüm ekipleri ile 7/24 görevde olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşların Kurban Bayramı süresini huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için hizmetlerini kesintisiz olarak devam ettirecek. Vatandaşlar, alınan tedbirler sayesinde hem bayram ziyaretlerini, hem de diğer ulaşım ihtiyaçlarını huzurlu, rahat ve sorunsuz bir şekilde yapabilecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; vatandaşların dost ve akrabalarıyla Kurban Bayramı’nda bir araya gelebilmelerini sağlamak amacıyla 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 00.00’dan başlayarak, 24 Ağustos 2018 Cuma günü 00.00’e kadar bayramda ücretsiz seyahat uygulaması bayram süresince devam edecek. Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini de kolay hale getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından arife günü ile Kurban Bayramının birinci ve ikinci günlerinde 08.00 ve 17.00 saatleri arasında her saat başı Taş Bina önü ile Makine ikmal sahasından Akbelen ve Güneykent Mezarlıklarına ücretsiz servis araçları kaldıracak. Tatil süresince otogar hizmetlerine de 24 saat boyunca devam edecek olan ekipler, şehir dışından gelen vatandaşlara kesintisiz ulaşım hizmeti sunarken, şehir içi trafik düzenini sağlamak maksadıyla sinyalizasyon ışıklarında problemlerin yaşanmaması için kurulan nöbetçi ekipler de trafik hizmetlerine kesintisiz devam edecekler.

ZABITALAR GÖREV BAŞINDA
Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala tüm hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, bayramda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sorumluluk alanları üzerindeki bölgelerde denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirilebilmesi için gerekli tedbirleri aldı. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, mobil kesim istasyonları, mezbahalar ve satış alanlarında hem satıcıların hem de vatandaşların güvenli bir ortamda alışveriş yapmaları için her ayrıntıyı düşünerek tüm önlemleri aldı. Yaya, motorize ve karakol zabıta ekipleri, bayram süresince 24 saat görevinin başında olacak. Ekipler, gelen şikâyetleri anında değerlendirerek vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlayacak. Kurban Bayramı’nda ayrıca şekerleme ve tatlı gibi gıda maddeleri konusunda gelebilecek şikâyetlere de müdahale etmek üzere gerekli önlemleri alan ekipler, 9 günlük bayram tatili boyunca şehir dışına gidecek ve şehir dışından gelecek olan vatandaşların mağdur olmaması içinde otogarlarda da denetimlerine devam edecek. Bayramda yolcu sayısındaki artışa bağlı olarak gerekli personel takviyesi de yapılacak. Vatandaşlar şikâyetlerini 444 2 153 Çağrı Merkezi ve 0324 533 39 15 numaralı Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın iletişim numarasına bildirebilecek ve ayrıca ekipler, bayram süresince gelen şikâyetlere anında cevap verebilmek için sorumluluk alanlarına göre ilçe belediyelerle de uyum halinde çalışacaklar.

ÇAĞRI MERKEZİ BAYRAMDA DA ÇAĞRILARI YANITLAYACAK
7/ 24 saat esasıyla görev yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi, Kurban Bayramı boyunca da Mersinlilerin hizmetinde olacak. Büyükşehir Belediyesi’nden talep, şikâyet ve öneride bulunacak olan vatandaşlar, bayram süresince ‘444 2 153’ numaralı telefondan ve ‘0533 155 2 153’ numaralı whatsapp hattından sorunlarına çözüm bulacak. Mersinlilerin her türlü istek, talep ve şikâyetleri bayram boyunca en kısa sürede değerlendirmeye alınarak çözüm üretilecek, sorunlara yanıt verilecek.

İTFAİYE EKİPLERİ BAYRAMDA DA GÖREV BAŞINDA
Kurban Bayramı süresince oluşabilecek trafik kazaları, arama-kurtarma operasyonları ve yangın gibi afetlere karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı da görevi başında olacak. Her türlü afet ve tehlikeye karşı gerekli eğitim ve donanıma sahip olan itfaiye ekipleri, bayram boyunca yaşanan tüm sorunlara 7 gün 24 saat cevap verecek. İtfaiye ekipleri böylece vatandaşların en zor zamanlarında yanlarında olmayı sürdürecek.

İBADETHANELER BAYRAMA HAZIR
Mersin genelindeki camii, Kuran kursu ve cem evi gibi ibadethanelerde vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ibadetlerini yapabilmeleri için yıl boyu kesintisiz olarak devam eden ibadethane temizlikleri, bayram dolayısıyla da hız kesmeden devam ediyor. Rutin olarak devam eden camii temizlikleri bayram dolayısıyla gül suyu ve dezenfektan kullanılarak daha detaylı bir şekilde temizleniyor.

MEZARLIKLARDA BAYRAM HAZIRLIĞI
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mersin merkez ve ilçelerde bulunan mezarlıklarda Kurban Bayramı hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürürken, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini Kurban Bayramı’na yakışır şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mersin merkez ve ilçe mezarlıklarındaki tüm temizlik işlemlerini sürdüren ekipler, bayram için özellikle daha estetik bir görüntü için çiçek ekimlerine de devam ediyor. Kurban Bayramı’nda mezarlık ziyaretlerine gelen vatandaşlara Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşların kaybettikleri yakınlarının mezarlarına dikmeleri amacıyla merkez ve ilçe mezarlıklarında 100 bin adet çiçek dağıtımı yapılacak. Ayrıca merkez mezarlıklarda ziyaretçilere su dağıtımı da yapılacak. Akbelen Mezarlığı’nda ise Arap kökenli vatandaşların ibadetlerinden olan bahur yakma inancını kolaylıkla yerine getirebilmeleri için köz imkânı verilecek.

TEMİZ ÇEVRE İLE TEMİZ BAYRAM
Kurban Bayramı boyunca rutin temizlik ve ilaçlama işlerini aksatmadan sürdürecek olan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, kent genelindeki hizmetlerine devam edecek.  Çevre kirliliklerinin önüne geçmeyi amaçlayan ekipler, oluşan kirlilikleri kısa sürede ortadan kaldıracak ve gerekli tüm tedbirleri alacak. Şehrin temizliğine devam eden ekipler aynı zamanda, mobil kesim ünitelerinin ve mezbahaların da temizliklerini gerçekleştirecek. Kent genelinde yaşanacak görüntü kirliliğine de uzun bayram tatili süresince engel olacak olan Büyükşehir Belediyesi sayesinde, Mersinliler temiz bir bayram geçirecek. Yol süpürme araç filosunu genişleten Büyükşehir Belediyesi, 35 adet 8m3 yol süpürme ve dezenfekte araçlarının yanı sıra, 15 adet 1.5 m3 araçların takviyesiyle bayram temizliklerini büyük caddeler dışında dar sokaklarda da devam ettiriyor. Merkezde 42, ilçelerde 57 ilaçlama aracı olmak üzere toplam 99 araç ile ilaçlama işlemleri de yapılmaya devam edecek. Ayrıca Erdemli̇, Kızkalesi, Silifke, Anamur olmak üzere, yaz aylarında yerli ve yabancı turist ağırlayan bölgelerde, bayram dolayısıyla hummalı bir çalışma başlatan ekipler, sahil temizleme çalışmalarına da hız veriyor. 

TARSUS HAYVAN PARKI BAYRAMDA DA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
Çukurova’nın en büyük ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvan Parkı, Kurban Bayramı’nda da ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da 0-6 yaş grubundaki çocukların Tarsus Hayvan Parkı’na girişleri ücretsiz olacak. Yeni dünyaya gelen lemur, geyik ve maymun türleri ile Kurban Bayramı’na hazırlanan Tarsus Hayvan Parkı, aynı zamanda bünyesine kazandırdığı yeni hayvan türleri ve yenilenen akvaryumu ile ziyaretçilerini bekliyor. Bayramda doğal bir ortamda hayvanlarla vakit geçirmek isteyenler, Kurban Bayramı boyunca, saat sabah 09.00 ile akşam saat 18.30’da hizmet verecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA