KRİPTOLAR İŞ BAŞINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KRİPTOLAR İŞ BAŞINDA!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın Ağustos ayı ikinci birleşiminde konuşan, Başkan Burhanettin Kocamaz, belediyeye yönelik siber saldırıyı, “Kriptolar iş başında!” diyerek yorumladı.

Hediye Eroğlu

Önceki gün akşam bazı telefon hatlarına belediyeye ait Alo 153 hattı üzerinden gönderilen terör propagandası içerikli SMS’ler ile ilgili bilgi veren Kocamaz, “Siber saldırı ile ilgili mesajlar gitti. Bu gece saat 4 ile 5 arasında hain bölücü terör örgütü tarafından 15 Ağustos PKK’nın ilan edildiği olayın yıldönümü ile ilgili bir siber saldırı düzenleniyor. Alo 153 hattımız üzerinden. Yaptığımız araştırmalarda kullanılmayan bir abone bağlantısından bu işin yapıldığı tespit ediliyor. Ama bildiğiniz gibi SMS hizmetlerini Turkcell üzerinden alıyoruz. Turkcell’de bu konuda bir alt taşeron kullanıyor. İlk etapta buradan sisteme girilmiş gibi görünse de derinleştirdiğimizde araştırmayı İstanbul’dan sisteme girdiği belirleniyor. Polis SMS firmasının merkezini bastı ve orada yapılan incelemelerde bunun bir hacker olayı olduğu tespit edildi. Şuanda polis olayla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 2 milyon 5677 bin kişiye SMS gitmiş durumda. Yaklaşık 2 milyon kişiye de bu SMS’ler gönderilmiş ama görülmemiş. Yaklaşık 4,5 milyona ulaşılırken, hemen müdahil olunmasaydı belki bu mesajlar 9-10 milyon kişiye ulaştırılacaktı. Türkiye’nin her tarafından vatandaş bizi aradı. Vatandaş 15 Temmuz hadisesinden dolayı kendi adına endişelendi. Ancak şuanda olaya polis el koymuş durumda. En kısa sürede ilgililer, bu işle alakası olanlar yakalanır. Biz firma hakkında da suç duyurusunda bulunup, tazminat davası açacağız. Firma tazminattan kurtulmak adına  olayı buradan yapılmış gibi göstermeye çalışıyor. 

“SEÇİM SATHINA GİRDİK, UYANIK OLACAĞIZ”
Seçim sathına girdik. 15 Temmuz’dan sonra yaşadıklarımızı, 2011 yılında aynı kriptolar tarafından Tarsus’ta üzerimize kurulan kumpasları biliyoruz. Biz uyanık olacağız. Oyuna gelmeyeceğiz, sakin davranacağız ve yolumuza aynı şevkle ve heyecanla devam edeceğiz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA