BELEDİYELER DE MÜTEAHHİTLER DE ZORDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYELER DE MÜTEAHHİTLER DE ZORDA!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın Ağustos ayı ikinci birleşiminde, Başkan Burhanettin Kocamaz’dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Hediye Eroğlu

Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler yapan Başkan Kocamaz, zaten sıkıntıda olan belediyelerin hükümetin paylarında kesintiye gitmesi ile daha da zor günler yaşadığını aktardı. Geçtiğimiz ay ülkenin ekonomik sıkıntılarından dolayı belediye paylarının yüzde 30 kesinti ile gönderildiğini açıklayan Başkan Kocamaz, “Yani daha az para gönderildi. İşin ilginci bu borçlarımıza da kesilmedi. Sadece ekonomik sıkıntıdan dolayı hükümet ‘size daha az pay göndereceğiz’ dedi.

Dolayısıyla bu ay biz gerçekten çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Zaten sıkıntı çekiyorduk ama krediler onaylanmıyor. Paylarda böyle düşürüldüğünde belediyelerimiz ve bize iş yapan firmalar şuanda mağdur durumda. 
Bunun üzerine dövizdeki neredeyse 2,5 katına çıkan oynama firmaları özellikle asfalt ve akaryakıt ile ilgili firmaları perişan etmiş durumda. Dolar 3,5 TL iken akaryakıt 5,5 TL idi. Dolar iki katına çıktığı halde akaryakıt firmaları aynı fiyattan satış yapıyor. Bize akaryakıt tedariki yapan firmalar dahi akaryakıt alamıyor. Çünkü ana bayiler vermek istemiyor. Firmalar peşin parayla akaryakıt almaya çalışsalar dahi istedikleri malın tamamını alamıyorlar. 
Asfalt ile ilgili de benzeri durum yaşanıyor. 
Hükümet belki yeni bir düzenleme yapacak ama olan belediyelere olacak. Şuanda firmalar bizden ‘sözleşmelerimizi iptal edin, bu işin altından kalkamayız’ diyerek talepte bulunuyorlar. İnşallah hükümet bir an önce bir çözüm bulur. Hepsinden önemlisi de dövizle ilgili yapılan manipülasyonlar sona erer. Bütün beklentimiz bu. 
Bu iş böyle devam edecek olur ise 1994-95’lerde yaşadığımız olaylara yeniden dönmüş oluruz ki bunu da gönlümüz arzu etmez. 

BORCUMUZ İKİ KATINA ÇIKTI!
Dövizdeki oynamalar, özellikle MESKİ için söylüyorum; yurtdışı kredilerle yapılan işlerin maliyetini katlamış durumda. Biz yurtdışından kredileri dövizle alıyoruz ama iki katı borçlanmış oluyoruz. Biz vergileri vatandaştan TL olarak topluyoruz. Ama bu durumda belediyelerimizin borçlarını katlayacak. Bir sürü projemiz var Ankara’dan onaylanacak. Ankara tasarrufa giderek, yatırımları durdurmaya yönelik bir yola girdiği için de projelerimizin kabul edilmesinden özellikle metro ile ilgili endişelerimiz var” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA