LİMAN - HAL KAVŞAĞI’NDA SONA GELİNDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMAN - HAL KAVŞAĞI’NDA SONA GELİNDİ


 

Mersin’de yıllardır yapımı beklenen Liman - Hal Köprülü Kavşak Projesi’nde sona gelindi.

Eski Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su ile birlikte Liman - Hal Köprülü Kavşak çalışmalarını yerinde inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar ile ilgili bilgi alan Elvan, köprünün tamamlandığını, sadece korkuluk ve asfaltlama çalışmalarının kaldığını söyledi. 

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇILACAK” 
Kavşağın çok yakında hizmete gireceğini vurgulayan Elvan, “Bildiğiniz gibi bu köprülü kavşak bin metre uzunluğunda. Bunun devamında da 2 kilometrelik kısmı 8 şeritli yol haline getiriyoruz. Çalışmalar hemen hemen tamamlandı. Köprünün tamamı bitti. Şuanda korkulukların monte edilmesi söz konusu ve bir de köprü çıkışının bazı bağlantı yolları ve asfaltları kaldı. İnşallah önümüzdeki günlerde Liman ve Hal Kavşağının açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

“4 ŞERİTLİ YOL 8 ŞERİDE ÇIKARTILDI” 
Projenin Mersin için çok önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Elvan, “Devasa bir köprülü kavşak inşa ettik. Özellikle liman bölgesinin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak bir kavşak. Bu yolumuz 2 gidiş 2 geliş 4 şerit halinde çalışıyordu. Bunu 8 şeride çıkarıyoruz ve hiç bir ışığa uğramadan 1 kilometrelik kesimi geçmiş oluyoruz. 8 şerit halinde yolumuz bundan sonraki süreçte Kazanlıya kadar devam edecek. Kazanlıdan sonrası içinde ihalesi yapılacak ve Adana’ya kadar D-400 karayolumuzu 8 şeride çıkaracağız. Artık tırların uzun kuyruklar oluşturduğunu görmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“MALİYETİNE 10-15 ALT-ÜST GEÇİT YAPILIR”
Kavşağın sıradan bir köprülü kavşak olmadığını aktaran Elvan, “Teknik yönünden baktığımızda oldukça farklı bir metot kullanıldı. Germe yöntemi denilen bir yöntem kullanıldı. Bu köprünün maliyetine kent merkezlerinde 10-15 alt geçit üst geçit yapabilirsiniz. O derece büyük bir köprülü kavşak” şeklinde konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA