BAŞLAMADAN KARIŞTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞLAMADAN KARIŞTI!


 

Eylül’ün ilk haftası başlayacak olan amatör liglerin fikstür çekimi, Tarsus takımları tarafından beğenilmeyince ortalık karıştı. Tarsus takımlarının ligden çekilme tehdidi gündeme bomba gibi düştü.

ALİ ŞANLI

Mersin 1. Amatör Küme takımlarının Tarsuslu kulüpleri, tüm takımların bir grupta toplanıp gruplandırılmasına tepki gösterip, ligden çekilme kararı aldı. Yıldırımspor adına Salih Erdoğan, Tarsusspor adına başkan Hakan Canan Can ve Tarsus Amatör Kulüpler temsilcisi Ali Rıza Özel, Güner Baykal Salonunda Tarsus Amatör Futbol Takımlarının temsilcilerinin katıldığı Basın toplantısında yaptıkları açıklamada, 1. Amatör kümede 8, gençlerde ise 9 takımla temsil edilen Tarsuslu takımların mağdur edildiğini, bunun bir an önce Futbol Federasyonu tarafından düzeltilmesini istediler.
Yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi: “10 Ağustos Cuma günü yapılan Mersin Süper Amatör küme, 1. Amatör küme ve U-19 Gençler ligi gruplarının belirlenmesi ve fikstür sırasında TFF Mersin İl Temsilcisinin tutum ve davranışları, ‘Ben yaptım oldu’ tavrı içerisinde bulunması ve yapılan itirazları ve verilen itiraz dilekçesini kabul etmemesi, ayrıca tertip komitesi- seçimini yapmaması, seçim yapılmasını isteyen kulüp yöneticilerine ‘Ben istediğimle çalışırım’ demesi, Mersin futbolu adına olumlu bir davranış değildir. Tarsus Kulüpleri olarak bu davranışın karşısındayız, Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Karataş’ın tek başına aldığı bu kararları şiddetle kınıyoruz.
Fikstür çekimi için yapılan toplantıda, il temsilcisi kafasına göre gruplandırmaları yaparken, Mersin, Tarsus ve Silifke Grubu olarak üçe ayırmış, Mersin grubunda 11 takım, Silifke ve Tarsus grubunda 8’er takım oluşturmuş, daha önceki yıllarda yapılan karma grup sisteminden bazı kulüplerin otobüs temin edemediği için bu yola başvurduğunu belirtmiştir.
Aynı zihniyet U-19 Gençler liginde mücadele eden takımlarını bir torbaya atarak kura çekmek sistemiyle 3 gruplu bir lig oluşturmuştur. Oysa bu gençler liginde mücadele eden gençlerimizin hemen hepsi öğrenci olup, okuldan izin almaları, deplasmana gitmeleri büyük problem olmakta, okul idaresi tarafından her ne kadar anlayış gösterilse bile deplasmana gitmek için eğitimlerinden 1-2 gün  uzak kalmaktadırlar. Gençler liginin bölgesel olması gerekirken il temsilcisi aksini yapmış, büyükler ligini bölgesel, gençler ligini karma yapmıştır.
Bizler Tarsus amatör futbol takımları olarak yapılan bu tutum ve davranışı şiddetle kınıyor, Tarsus kulüpleri olarak müsabakalardan çekildiğimizi Mersin ve tüm spor kamuoyuna duyuruyor, TFF ve tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA