MERSİN 10 TELLİ GİTARLA TANIŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN 10 TELLİ GİTARLA TANIŞACAK


 

Arjantin’de yaşayan Türk besteci, gitarist ve aranjör Serkan Yılmaz, 10 telli gitarıyla Kültürhane’nin konuğu olacak.

Haber Merkezi
Mersin’de birbirinden farklı kültür sanat organizasyonları ile adından sıkça söz ettiren Kültürhane, Açıkhava film gösterimlerinin ardından, bu seferde 10 telli gitarı Mersin’le tanıştırmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda Mersin’inin ilk sivil kütüphanesi olma özelliği taşıyan Kültürhane’de 16 Ağustos 2018 Perşembe günü saat 19.00’da düzenlenecek müzik dinletisinde Arjantin’de yaşayan Türk besteci, gitarist ve aranjör Serkan Yılmaz, 10 telli gitarıyla kentte ilk defa sanatseverlerin karşısına çıkacak. Serkan Yılmaz, özellikle Aşık Veysel şarkılarına yaptığı cover ve epik tarzı ile dikkatleri çekiyor.
SERKAN YILMAZ HAKKINDA
Arjantin’de yaşayan Türk besteci, 6, 7 ve 10 telli gitarist ve aranjör Serkan Yılmaz, besteciliği yanısıra çok ekspresif ve müzikal bir yorumcudur. Gitarla ilk teması 20 yaşındayken gerçekleşmiş ve hemen iki yıl sonra Istanbul, Ankara, Ordu ve Adana’daki uluslararası gitar festivallerinde kendi eserlerini sundu. 2004 yılında Arjantin’e yerleşti. Serkan’ın kendine has bir etiket yarattığı müziğinde Caz, Klasik Müzik, Latin Amerika Folklorik Müziği, Modern, Etnik ve Türk müziklerinden etkiler gözlemlenebilir. Bazen gitarın alışılagelmiş kullanımından çıkarak, kendine özgü melodi çizgileri, kontrpuan ve perkütif arayışlarıyla gitarda çok geniş bir tını yelpazesine ulaşmayı başarıyor. Aynı zamanda doğaçlama sanatının tutkunlarındandır.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA