OLMADI BAŞKAN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OLMADI BAŞKAN!


 

Her fırsatta spora destek verdiğini söyleyen Başkan Kocamaz, MİY ile yaşadığı gerilimin ardından Macit Özcan Spor Tesisleri’ndeki futbol sahalarını ücretlendirdi!

Ayrıca her gelen müfettişin kulübün belediyeye yönelik borcunu önlerine koyduğunu savunan Kocamaz, bu çıkışı ile Kırmızı-Lacivertlilerin destek taleplerinin önünü de kapatmış oldu!

HEDİYE EROĞLU

Mersin İdman Yurdu ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ‘tesis kullanımına’ ilişkin gerilim artarak sürüyor. Haftasonu MİY yönetiminin Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendiği açıklamalarının ardından dün belediye yönetiminden kulübe hem yanıt hem de Kırmızı-Lacivertlilerin önünü tıkayacak bir dizi düzenleme adımı geldi. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin dün Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan Ağustos ayı meclis toplantısında; gündem dışı madde olarak ele alınan; Macit Özcan Spor Tesisleri’ndeki sahaların ücretlendirilmesi ile ilgili teklif, “MİY’e önlem” olarak yorumlandı. Belediye meclisi; Macit Özcan Spor Tesisleri’ndeki futbol sahalarının bugüne kadar ücretsiz kullanım hakkını ortadan kaldırmaya  yönelik, tesiste kalmayıp dışarıdan gelen kullanıcılar için sahaların 1 saatlik kiralama bedeli olarak gündüzleri 100, akşam saat 19:00’dan sonra ise 150 TL para ödenmesine ilişkin kararı ilgili komisyonlara havale etti. 

BAŞKAN KOCAMAZ AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ
Bu kararın yanı sıra meclis sonunda gündem dışı olarak yapılan görüşmelerde bir meclis üyesinin, “Belediyemiz ile Mersin İdman Yurdu arasında yaşananlara dair basında çıkan haberler doğrultusunda son durum nedir” sorusu üzerine söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz adeta açtı ağzını yumdu gözünü. 
MİY yönetimi ile ilgili görüşme sonrası kulüp yöneticilerinin sarf etmediği sözleri söylemiş gibi kamuoyuna yansıttığını savunan Kocamaz, yöneticileri kınadı. 
“MİY yöneticileri bana geldiler. Ben onlara; ‘Şuanda biz zaten MİY’e verdiğimiz tavizler neticesinde müfettişlerden devamlı eleştiri alıyoruz. Şu kadar da borç var. Şuandan itibaren siz kulüp binası olarak orayı kullanmayın ama tesislerden sonuna kadar faydalanın’ dedim. Yani sahalardan, fitness salonundan, duşlardan faydalanabileceklerini söyledik. Örneğin İçelspor orada kalıyor ama sütten dilimiz yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyoruz. İçelspor önceden bedelini yatırarak, konaklama tesisinden yararlanıyor.
Bu saatten sonra hele de 2017 sonunda gelen, 2018’de gelen müfettiş furyasından dolayı bizim başka bir yol izleme şansımız ortadan kalktı. MİY bizim güzide takımımız elbette ona sahip çıkacağız. Dediğim şartlarda o tesisleri istedikleri gibi kullanabilirler. 
Ama o kulüp yöneticilerinin yaptığı açıklama gerçekten üzüntü verici. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi paylaşarak kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar.
Belediyenin yan kuruluşu olan MESKİSPOR bile tesise borcunu yapılandırdı, bedelini ödeyerek burada kalabiliyor. Belediyenin kuruluşuna bile farklı muamele yapmazken MİY yöneticilerinin yaptığı açıklama bu işi tamamen provokasyona yönelik bir tavırla götürmek istediklerini ortaya koyuyor. 
Bu arkadaşlara; söylemediğim sözleri söylemişim gibi kamuoyuna aksettirmeleri nedeniyle kınıyorum. Tesisleri kullandırmayacağımıza dair açıklamalar yalandır” diye konuştu. 

“TESİSİ MİY’E VEREMEYİZ”
Ayrıca Macit Özcan Spor Tesisleri içerisinde yapımı süren 38 odalı tesisin bugün MİY’e verilmesi ile ilgili bir durumun söz konusu olmadığını da söyleyen Burhanettin Kocamaz, “Bu tesis MİY Süper Lig’de mücadele ettiği dönümde takım için inşa edilmeye başlandı. Ancak şuan ki durumda bizim orayı MİY’e verme şansımız yok. Çünkü kentte 86 tane amatör kulüp var” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA