“İNCİR ŞÖLENİ” TÜM COŞKUSUYLA KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İNCİR ŞÖLENİ” TÜM COŞKUSUYLA KUTLANDI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Göçük Mahalle Muhtarlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen ‘Göçük Mahallesi 3. İncir Şöleni’ coşkuyla kutlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Göçük Mahalle Muhtarlığı'nın tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Göçük Mahallesi 3. İncir Şöleni’ mühteşem bir konserle final yaptı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; şölende sahne alan Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Sevcan Orhan ve Oğuz Yılmaz türkülerini tüm Göçüklüler için seslendirdi.Göçük Mahallesi’nde gerçekleşen programa katılım yoğun olurken; sahneye ilk olarak yöresel sanatçılardan Metin Şirinkaya çıktı ve türkülerini Göçüklü hemşerileri ile birlikte seslendirdi. Yöresel sanatçı Şirinkaya’nın ardından sahne alan Kırgızlı sanatçılar da köylülerden büyük ilgi gördü. Yöresel kıyafetleri ve komuzları ile parçalarını seslendiren sanatçılar Kırgız Türkçesi ile şarkılarını söyledi.

“BİZİM İNSANIMIZ ÇALIŞKAN”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bizim insanımız çalışkan. Bizim insanımız üretiyor. Bizim insanımız ülkenin kalkınması için bir şeyler yapmak, üretmek ve ülkeyi kalkındırmak için kendisini sorumlu addediyor. Ama ne yazık ki ürettiğimiz ürünler maalesef çektiğimiz emeklerin, alın terinin karşılığını bulamıyor. Bunun yıllardır sıkıntısı içerisindeyiz. Ama bizim insanımız belki kazanamıyor fakat bu ülke insanını doyurmak için bu ülke insanına katkı sunabilmek için gece gündüz demeden mücadele ediyor. Bu mücadeleyi gösteren bütün hemşerilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

“BU TÜR ETKİNLİKLER ÜLKEMİZDEKİ BARIŞ VE KARDEŞLİK DUYGULARINI GELİŞTİRİYOR”

Konserlerin insanlar arasındaki iletişimi güçlendirdiğini ifade eden Kocamaz, “Tabi ki bu tür etkinlikler bizi bir araya getiriyor. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor ve geleceğe emin adımlarla yürümemizi sağlıyor. Bu tür etkinlikler bölgeye, yaşadığımız yerlere aidiyet duygusu taşımamızı sağlıyor. Birbirimizi daha yakından tanımamızı sağlıyor. Ülkemizdeki ve ilimizdeki sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşlik duygularını geliştiriyor” şeklinde konuştu. Şölende gördüğü tablonun kendisini heyecanlandırdığını da belirten Kocamaz, “Bizim Mersin’de barış ve hoşgörüyü geliştirmeye ihtiyacımız var. Bizim Mersin’de birbirimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var. Bizim Mersin’de birbirimize hoşgörüyle yaklaşmaya ihtiyacımız var. Onun için bu tür etkinlikler gerekli ve biz de yerel yönetimler olarak gerek Tarsus Belediyesi, gerekse de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklere sonuna kadar destek veriyoruz. Yaz ayları artık Mersin’de bir bayram mevsimi haline dönüştü. Gece gündüz demeden bu bayramlar devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“FESTİVAL SAYESİNDE GÖÇÜK KÖYÜNÜN İSMİNİ BÜTÜN DÜNYA DUYUYOR”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek yaptığı konuşmada, “Ben öncelikle 3 yıldır İncir Festivali’ni düzenlemek için büyük gayret gösteren, Tarsus’un ve Mersin’in her yerini karış karış gezen sayın muhtarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten göçük köyünde on binleri 3 yıldır bir araya getiriyor ve Göçük köyünün ismini bütün dünyaya festival sayesinde duyuruyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA