TARSUS ADLİYESİNDE TİCARET VE ÇOCUK MAHKEMESİ KURULACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS ADLİYESİNDE TİCARET VE ÇOCUK MAHKEMESİ KURULACAK


 

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Tarsus Adliyesi’nde ticaret ve çocuk mahkemesi kurulacağını ifade etti.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mersin Barosu arasında Tarsus Adliyesi’nin birinci sınıf kategorisine ayrılarak A kalitede hizmet alabilmesi için işbirliği başladı. 

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.  Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, birçok il barosunun sayısından daha fazla avukat sayısına sahip olan Tarsus’un, nüfus yoğunluğu da göz önünde bulundurularak; Tarsus Adliyesi’nin birinci sınıf kategorisine ayrılarak A kalitede hizmet alabilmesi, ayrıca Tarsus Adliyesi’ne ticaret ve çocuk mahkemesi kurulması gerektiği ve bu çalışmaların gerçekleştirilmesi için birlikte hareket edilmesi konusunda ortak görüşe varıldığının bilgisini verdi.

“TARSUS ADLİYESİ’NE TİCARET VE ÇOCUK MAHKEMESİ KURULACAK”
Mersin Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarsus İlçe Temsilcisi Av. Cihan Öktem’in de bulunduğu ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, “Birçok il barosunun sayısından, daha fazla avukat sayısına sahip olan Tarsus’un, nüfusu bakımından da daha yoğun olması sebebiyle, işlerin daha hızlı ve kaliteli yürütülmesi için Tarsus Adliyesi’nin önemsenmesi gerekiyor. Adliye’de şu an işler, görev yapan hâkimlerimizin, savcılarımızın, avukatlarımızın ve personellerin özverileriyle yürüyor. Tarsus Adliyesi’nin A kalitede sürekli hizmet alabilmesi için birinci sınıf kategorisine ayrılarak, adliyeye daha fazla hâkim savcı atanması ayrıca, Tarsus Adliyesi’ne ticaret ve çocuk mahkemesi kurulması konusunda ortak görüşe varıldı ve bu çalışmaları işbirliği içerisinde yapılmasında da hem fikir olduk” diye konuştu.

“TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ YARGIYI SAVUNMALIYIZ”
Vatandaşların ve meslektaşlarının sorunlarında, adliyenin bileşenleri olarak; savcılar, hâkimler ve avukatların hep birlikte hukukun üstünlüğünü ve adaleti savunmak zorunda olduğunu ifade eden Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Yargının üç sacayağı olan bizler, her zaman tarafsız ve bağımsız yargıyı savunmalıyız” dedi.
Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ise konuşmasında, “Tarsus Adliyesi’nin daha iyi hizmet verebilmesi için Mersin Barosu ile ortak çalışmalar yapmayı önemsiyoruz. Yargının kurucu unsuru olan avukatlarla birlikte sorunları ele alıp işbirliği yaparak, sorunların daha hızlı çözüme kavuşacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın Mersin Barosu’na ve meslektaşlarına yönelik başarılı çalışmalar yapacağına inandığını ifade ederek, kendisine başarılar diledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA