BÜYÜKŞEHİRDEN MİY YÖNETİMİNE CEVAP | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİRDEN MİY YÖNETİMİNE CEVAP


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, Mersin İdman Yurdu yönetiminin eleştiri ve iddialarına yanıt gecikmedi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği savunulurken, kent dinamikleri ile görüşen ve kulübe sahip çıkılması için Başkan Kocamaz’ca yapılan çağrıların, siyasi çevreler ve iş adamları tarafından karşılıksız bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada MİY’ düşüşe geçtiği dönemde tesislerin ellerinden alınarak teknik alt yapının ortadan kaldırılması ile ilgili iddiaların da asılsız olduğu savunularak, “İçelSpor’un yöneticisi Hüseyin Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri Şube Müdürü Hüseyin Günaydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel ve Mesut Bilir’in İçelspor’u desteklemek için organize olarak hareket etmesi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da bu organize duruma destek vermesi yönündeki iddialar tamamen asılsız ve gerçeklik payı olmayan iddialardır.

Başkan Kocamaz’ın takımı ortada bırakmamak için, belediyeye olan yaklaşık 10 milyon liralık borcuna rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İdman Yurdu arasında 18 Ağustos 2017 yılında protokol imzalatmıştır. İmzalanan bu protokol gereği Spor Tesisleri içerisinde yer alan Fıtness Salonu, toplantı salonu, sağlık odası, soyunma odası, çamaşırhane, malzeme odası, tuvalet, duş, mutfak, bulaşıkhane ve yemekhane ortak kullanım alanı olarak belirlenmiş ve Mersin İdman Yurdu’nun kullanımına açılmıştır. Mersin İdman Yurdu takımı Mersin’i profesyonel ligde temsil ettiği dönemde imzalanan Fıtness salonu iş birliği protokolünün süresi 18 Ağustos 2018 yılında dolacaktır.

Mersin İdmanyurdu yönetiminin imzalanan protokolün yenilenmesi yönünde Büyükşehir’e yaptığı dilekçeli başvuruya, Büyükşehir Belediyesi, Mersin İdman Yurdu ile protokolün uzatılmama nedenlerini ve meclis kararı belirten bir yazı ile yanıt vermiştir. Kulübün tesiste bulunan malzeme ve ekipmanlarını protokol süresi dolana kadar çıkarması gerektiği ilgili yazıda iletilmiştir. Yazı üzerine yazılı açıklama yapan ve açıklamasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ve spor tesisi müdürlerini asılsız iddialarla itham etmesi ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmesi kabul edilemez bir olaydır.

2018 yılında profesyonel ligden amatör lige(alt lige) düşen Mersin İdman Yurdu’nun protokol süresi boyunca kuralara uymaması, protokole konu olan ve 1.2 maddesinde yer alan yazışma adresinin Büyükşehir Belediyesi’ne tebliğ edilmeden değiştirdiği, protokolde yeri olmamasına rağmen kulüp binasının fitness salonuna taşıyarak Büyükşehir Belediyesi’nin iyi niyetli yaklaşımını suistimal eden davranışlar sergilediği ve protokole uymadığı anlaşılmıştır.

Kulüp binasının fitness salonuna taşınması ve adres gösterilmesi Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni töhmet altında, yasal zorluklarla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Hatırlanacağı gibi Mersin İdman Yurdu’nun İdari Bina olarak Spor Tesislerini adres göstermesinden dolayı 2016 yılında yaşanan haciz şoku dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi üzerine kayıtlı devlet mallarının haczedilmesi gibi olumsuz ve hoş olmayan bir durum yaratmıştır.

Mersin İdman Yurdu tüm Mersin’in ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak paydasıdır. Ama bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin koyduğu kanunlarla yönetilmek ve bu çerçevede işlem yapmak mecburiyetindedir. 2016 yılında yaşanan olumsuz hadisenin tekrar yaşanmaması için Mersin İdman Yurdu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolün gerektirdiği yasal işlemler uygulanmak durumundadır.

“MERSİN İDMAN YURDU FİTNESS SALONUNDAN FAYDALANMAYA DEVAM EDEBİLECEK”

2018 yılında amatör (alt) lige düşerek Mersin’de yer alan diğer 84 amatör kulüple eşdeğer bir durumda olması ve Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin sınırlarında faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine eşit mesafede yaklaşma zorunluluğu ve hassasiyetinde olması nedeniyle Fıtness salonu yalnızca Mersin İdman Yurdu’na değil tüm amatör spor kulüplerinin kullanımına açıktır. Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu alanları yalnızca bir amatör spor kulübünün kullanım açması ve diğer 84 kulübü görmezden gelmesi söz konusu değildir.

Mersin İdman Yurdu ile protokol yenilemesine cevaben verilen yazıda Mersin İdman Yurdu’nun Büyükşehir Belediyesine yazılı bilgi vermek şartıyla fitness salonu ve suni çim sahaları kullanabileceği bilgisi yer almaktadır.

Bütün imkânlardan diğer spor kulüplerinin yararlandığı ölçüde Mersin İdman Yurdu’da yararlanabilecektir” denildi.

“TİY İDDİASI DOĞRU DEĞİL”

Açıklamada ayrıca TİY’in, MİY’den iki futbolcu istediği ve karşılığında tesis sorununun çözüleceği iddialarına da yanıt verildi. Açıklamada, “Ayrıca Tarsus İdman Yurdu Hocası Özcan Kızıltan, Mersin İdman Yurdu yönetimi ile oyucularına karşılık Başkan Kocamaz’la konuşarak sosyal tesisleri kullandırabileceği yönünde bir konuşması olmadığını beyan etmektedir. Kaldı ki, böyle bir konuşma yapılmış olsa dahi, yapılan konuşma Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni bağlamamaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis kararları ile yönetilmektedir.

Yine kamuoyunu yanlış bilgilendirme amacıyla spor tesislerinden Mersin İdman Yurdu’nun tabelasının söküldüğü yönünde ortaya atılan iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu tabela bir süre önce Fitness salonunda başlayan tadilat ve boya işlerinden dolayı sökülmüş ve tadilat bittikten sonra yeniden yerine takılacaktır” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA